Vjosa Osmani dhe lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti sot do të mbajnë një konferencë për media, ndërsa bëhet e ditur se lista e Vjosa Osmanit në zgjedhjet e 14 shkurtit do të garojë në kuadër të Vetëvendosjes.

Konferenca do të mbahet pas pak minutash përpara shtatores së heroit Gjergj Kastrioti- Skënderbeu.

Ndryshe, afati për aplikim të subjekteve politike për tu certifikuar për pjesëmarrje në zgjedhjet e 14 shkurtit është deri të shtunën më 16 janar, në ora 18:00

Lëvizja Vetëvendosje deri tani nuk ka bërë koalicion parazgjedhor me asnjë nga subjektet politike.

Por në LVV thonë se janë treguar të hapur për bashkëpunim me disa figura të rëndësishme politike. Zëdhënësi i LVV-së, Përparim Kryeziu ka thënë për Telegrafin se tashmë ka një modalitet të bashkëpunimit të tillë me Alternativën e Mimoza Kusari-Lilës.

Ai ka shtuar se ngjashëm ka vullnet edhe gatishmëri për një bashkëpunim edhe me Vjosa Osmanin. “Ngjashëm ka një vullnet, disponim dhe gatishmëri, për një bashkëpunim edhe me znj. Osmani dhe nismën e saj, për çka ka një proces në zhvillim e tutje mbi formën apo modalitetin e konkretizimit të tij”, tha Kryeziu.

Vjosa Osmani and the leader of Vetëvendosje Movement, Albin Kurti today will hold a press conference, while it is announced that Vjosa Osmani’s list in the February 14 elections will compete within Vetëvendosje.

The conference will be held a few minutes before the statue of the hero Gjergj Kastrioti- Skënderbeu. Otherwise, the deadline for applications of political entities to be certified to participate in the elections of February 14 is until Saturday, January 16, at 18:00 Vetëvendosje Movement has so far not formed a pre-election coalition with any of the political entities.

But in LVV they say that they have been open for cooperation with some important political figures. LVV spokesman, Përparim Kryeziu told Telegraf that there is already a modality of such cooperation with the Alternative of Mimoza Kusari-Lila.

He added that similarly there is a will and readiness for a cooperation with Vjosa Osmani. “Similarly, there is a will, mood and readiness for a cooperation with Mrs. Osmani and its initiative, for which there is an ongoing process on the form or modality of its concretization “, said Kryeziu.