Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosovë ka publikuar broshurën me listat e kandidatëve që do të garojnë në zgjedhjet parlamentare të 14 shkurtit, ndërsa janë fshirë numrat e kandidatëve që u është mohuar kandidimi, mes tyre Albin Kurti.

Ndryshe nga zgjedhjet e kaluara broshura këtë vit ka disa specifika më ndryshe pasi disa parti për shkak të vendimit të KQZ-së do të garojnë në zgjedhje me më pak kandidatë.

Në listat e publikuara nga KQZ, vërehet mungesa e Albin Kurtit dhe Albulena Haxhiut, derisa lista e Vetëvendosjes fillon nga numri 2 me Vjosa Osmanin. Nga lista e LVV-së është larguar edhe Bajram Mavrici me numër 31.

Nga lista e AAK-së mungon kandidati me numër 20 që ishte Gani Dreshaj, kurse te NISMA mungon numri 10 që ishte Vesel Krasniqi.

The Central Election Commission in Kosovo has published a brochure with the lists of candidates who will run in the February 14 parliamentary elections, while the numbers of candidates who were denied candidacy have been deleted, among them Albin Kurti.

Unlike previous elections, this year the brochure has some different specifics as some parties due to the decision of the CEC will compete in elections with fewer candidates.

In the lists published by the CEC, the absence of Albin Kurti and Albulena Haxhiu is noticed, while the list of Vetëvendosje starts from number 2 with Vjosa Osmani. Bajram Mavrici with number 31 has also left the LVV list.

From the list of AAK is missing the candidate with number 20 who was Gani Dreshaj, while NISMA is missing number 10 who was Vesel Krasniqi