Vala e dytë e koronavirusin e ka goditur konsiderueshëm Greqinë.

Rastet e reja me koronavirus kanë qenë nën 2,000 në 48 orët e fundit, por mediat raportojnë se kjo mund të jetë e lidhur me nivelet e ulëta të bërjes së testeve në fundjavë.

Ndërkohë, kushtet janë bërë të vështira në spitale ku stafi mjekësor dhe pacientët po luftojnë me sëmundjen dhe kohën në të njëjtën kohë.

Numri i shtretërve që ezaurohen në njësitë e kujdesit Intensiv sa vjen e rritet. Numri i viktimave tregon po ashtu situatën e tejmbushur në këto reparte.

Nga mesdita e së shtunës deri dje në mesditë kanë ndërruar jetë 71 persona.

Edhe 25 të tjerë kanë humbur jetën deri të hënën në mëngjes. Dje, siç raportohet, 436 persona u pranuan në spitalet e vendit të infektuar me koronavirus.

Mesatarja e shtrimeve është 450 në ditë. Kurse numri i pacientëve është 3,527, pothuajse dyfishi i numrit të regjistruar nëntë ditë më parë, më 6 nëntor.

The second wave of the coronavirus has hit Greece significantly.

New cases of coronavirus have been below 2,000 in the last 48 hours, but media reports suggest this may be related to low levels of testing at the weekend.

Meanwhile, conditions have become difficult in hospitals where medical staff and patients are battling illness and time at the same time.

The number of beds in intensive care units is increasing. The number of victims also shows the overcrowded situation in these wards.

From noon on Saturday until yesterday at noon, 71 people died.

Another 25 people lost their lives by Monday morning. Yesterday, as reported, 436 people were admitted to hospitals in the country infected with the coronavirus.

The average number of beds is 450 per day. The number of patients is 3,527, almost double the number registered nine days ago, on November 6.