Të shumtë janë shqiptarët që shkojnë në Britaninë e Madhe dhe përfundojnë duke punuar në shtëpi bari. Por konfliktet që lindin mes tyre për çështje droge shpesheherë zhvendosen edhe në Shqipëri. Por këto përplasje kanë filluar të shtohen në masë kohët e fundit dhe një rast i tillë u publikua ditën e sotme nê TopChannel. Një i ri i quajtur Kalvin Pjetri u largua nga Shqipëria në dhjetor 2020 drejt Britanisë së Madhe me marrëveshjen që t’i shërbente rritjes së hashashit. Por sapo mbërriti atje, i riu u arratis dhe anëtarë të dyshuar të grupit në Shqipëri i kanë vendosur atij gjobë.

Çështja po hetohet për gjobëvënie dhe kërcënim për jetën të shtetasit me iniciale B. P. që është i ati i minorenit . 47-vjeçari rrëfeu se i kërkuan 100 mijë paund dhe se e kanë paralajmëruar se do ta vrasin kudo që ai të fshihet .

“Unë jam A.B. e ka kërcënuar i dyshuari tjetër , më ke prerë në besë me djalin tënd , pasi unë hyra garant për të dhe ji çova vëllait si punëtor marijuane në Angli.”

Sipas burimeve ky person është nga Hasi dhe më tej përveç kanosjes fizike e ka paralajmëruar “po u fshehe dhe në 7 planete , do të gjejmë dhe do ta vras duke bërtitur”. 47-vjeçari pranon se e nisi të birin me një pasaportë australiane , teksa burimet shtojnë se kanë marrë në pyetje disa persona që kanë dijeni mbi konfliktet e mëpasshme. Ata tregojnë se si në datën 28 prill një person që është prezantuar si kuksiani e ka kërkuar 47-vjeçarin dhe më pas e ka kërcënuar me armë.

“Merre këtë numër dhe thuaji të më kontaktojë ka thënë shtetasi i identifikuar si S.C. pasi duhet të rregullohet me ne pasi djali na ka bërë dëme”. I ati tregon se i ishte lutur të birit ta linte punën e marijuanës pasi është shumë mirë nga ana ekonomike.

“Para një muaji tim bir e kapi policia angleze brenda në shtëpinë e marijuanës dhe e mbajtën vetëm një jave” , por anëtarët e grupit të marijuanës kanë zbuluar se në të vërtetë i riu ishte arratisur. “Ata telefonuan në zyrë dhe i thanë vartëses, ku e ke shefin mos e fshih nën karrige”, thotë në polici biznesmeni i cili është bërë shkak që hetimi t regjistrohet për gjobëvënie dhe kanosje të tij dhe katër punonjësve.

There are many Albanians who go to the UK and end up working in the grass house. But conflicts that arise between them over drug issues often shift to Albania. But these clashes have started to increase in mass recently and one such case was published today on TopChannel. A young man named Calvin Peter left Albania in December 2020 for Great Britain with the agreement to serve the growth of hashish. But as soon as he got there, the young man escaped and suspected members of the group in Albania fined him.

The case is being investigated for fines and threatening the life of the citizen with the initials B. P. who is the father of the minor. The 47-year-old confessed that they demanded 100 thousand pounds from him and that they warned him that they would kill him wherever he hid.

“I am A.B. “The other suspect threatened him, you cut me off with your son, after I came in as a guarantor for him and took him to my brother as a marijuana worker in England.”

According to sources, this person is from Has and further, in addition to the physical threat, warned him “if he is hiding on 7 planets, we will find him and kill him by shouting”. The 47-year-old admits that he started his son with an Australian passport, while the sources add that they have interrogated some people who have knowledge about the subsequent conflicts. They tell how on April 28 a person who introduced himself as a Kuksian wanted the 47-year-old and then threatened him with a gun.

“Get this number and tell me to contact me,” said the citizen identified as S.C. because it has to be fixed with us after the boy has hurt us ”. The father says he begged his son to quit his marijuana job as he is doing well financially.

“A month ago my son was caught by the English police inside the marijuana house and held for only a week,” but members of the marijuana group have discovered that the young man had in fact escaped. “They called the office and told the subordinate, where is your boss, not to hide him under a chair,” the businessman, who caused the investigation to be registered for fines and threats against him and four employees, told police.