Një nga autorët e grabitjes së kambistit në Korçë, i cili po merr mjekim në spitalin rajonal është shtetasi Agim Çaçi 50-vjeç nga Moglica.

Grabitja në Korçë ndodhi në orët e para të mëngjesit, ku tre persona hynë të armatosur në shtëpinë e kambistit Shefqet Muça.

Ky i fundit së bashku me gruan dhe me djalin e tij janë përleshur fizikisht me autorët, ku Çaçin e kanë dhunuar dhe e kanë shtrirë në tokë, deri në mbërritjen e policisë, që e prangosi më pas.

Si kambisti Muça, ashtu dhe grabitësi Agim Çaçi kanë marrë lëndime të shumta gjatë përleshjes dhe ndaj dhe janë shtruar në spital. Lëndime më të lehta ka marrë bashkëshortja dhe djali i kambistit, që po ashtu kanë parë të gjithë skenën.

Dy grabitësit e tjerë kanë mundur tia mbathin nga vendngjarja, së bashku me sasinë e parave të marra nga banesa, shuma e të cilave nuk dihet ende. Kjo është hera e katërt që banesa e Muços grabitet, ndërsa ngjarjet zakonisht kanë mbetur të pazbardhura nga ana e Policisë.

Policia e Korçës ka shoqëruar edhe një person tjetër në lidhje me grabitjen e lartpërmendur. Në komisariat ka përfunduar një shtetas rreth të tridhjetave nga qyteti i Fierit.

Dyshohet se ky grup personash është i njëjtë me atë që ka kryer grabitjen e kambistit Erion Rrënja përpara disa javësh.

One of the perpetrators of the robbery of the money changer in Korça, who is receiving treatment in the regional hospital, is 50-year-old citizen Agim Çaçi from Moglica.

The robbery in Korça took place in the early hours of the morning, when three people entered the house of the money changer Shefqet Muça armed.

The latter, together with his wife and son, physically clashed with the perpetrators, where Çaç was raped and thrown to the ground, until the arrival of the police, who then handcuffed him.

Both the money changer Muça and the robber Agim Çaçi received numerous injuries during the fight and were hospitalized. The wife and son of the money changer, who also saw the whole scene, received lighter injuries.

The other two robbers managed to escape from the scene, along with the amount of money taken from the apartment, the amount of which is not yet known. This is the fourth time that Muço’s apartment has been robbed, while the events have usually remained unsolved by the Police.

Korça Police has accompanied another person in connection with the aforementioned robbery. A citizen of about thirty from the city of Fier ended up in the police station.

It is suspected that this group of people is the same as the one who committed the robbery of the money changer Erion Rrënja a few weeks ago.