Në kulmin e përplasjeve me Turqinë, Greqia është duke kryer në mori manovrash ushtarake me shtete si Franca, Izraeli dhe sëfundmi SHBA-të.

Mediat greke raportojnë për një stërvitje të gjerë me tanke në Thrakinë Perëndimore të ushtrisë së tyre dhe asaj amerikane.

Raportohet se në zonën kufitare me Turqinë do të stërviten tanket e famshëm amerikan “M1A2 Abrams” dhe ata “Leopard”, të prodhimit gjerman, nën përdorimin e Greqisë.

Më herët, Greqia kishte kryer stërvitje në det me marinën franceze si një kundërpërgjigje e drejtpërdrejt ndaj kërcënimeve turke.

At the height of the clashes with Turkey, Greece is conducting a host of military maneuvers with countries such as France, Israel and most recently the US.

Greek media report on an extensive training with tanks in Western Thrace of their army and the US, writes abcnews.al.

It is reported that the famous American tanks “M1A2 Abrams” and those “Leopard”, of German production, under the use of Greece, will be trained in the border area with Turkey.

Earlier, Greece conducted naval exercises with the French Navy in direct response to Turkish threats