Një ngjarje e rëndë ndodhi ditën e sotme në Maqellarë të Dibrës ku dy të rinj kishin dalë për gjah, por njëri prej tyre humbi jetën nga pasi shoku e qëlloi me armë. Dyshohet se shkak për vrasjen e Gentian Kosiqit, 27 vjeç është bërë pakujdesia ndërsa zona ku kishin shkuar kishte mjegull të dendur.

Në foto është Rifat Xheleshi, 18 vjeç. Ishte vetë ai që njoftoi banorët e fshatit, të cilët i shkuan për ndihmë, por terreni ishte i vështirë dhe vonoi zbritjen e të plagosurit.

Për pasojë, ai pësoi rrjedhje të shumtë gjaku dhe u shpall i vdekur pasi mbërriti në spital.

Shërbimet e Policisë dhe grupi hetimor kanë shkuar në vendngjarje dhe kanë bërë shoqërimin e autorit të dyshuar në Komisariat, për veprime të mëtejshme hetimore, si dhe kanë sekuestruar në cilësinë e provës materiale armën e gjahut çifte.

Kjo është ngjarja e dytë e të njëjtës natyre brenda pak ditësh që ndodh në Qarkun e Dibrës. Pak ditë më parë në Bulqizë u vra një 22 vjeçar. Fillimisht u raportua që ishte përdorur armë gjahu pasi të rinjtë ishin për gjueti, por më pas policia provoi se ai ishte qëlluar me kallashnikov.

A serious incident happened today in Maqellarë of Dibra where two young people had gone hunting, but one of them lost his life after his friend shot him. It is suspected that the reason for the murder of Gentian Kosic, 27 years old, was negligence, while the area where they had gone was thick fog.

In the photo is Rifat Xheleshi, 18 years old. It was he who notified the villagers, who went to him for help, but the terrain was difficult and delayed the landing of the wounded.

As a result, he suffered heavy bleeding and was pronounced dead after arriving at the hospital.

The Police Services and the investigative group went to the scene and escorted the suspected perpetrator to the Police Stations, for further investigative actions, as well as seized as material evidence the couple’s hunting weapon.

This is the second event of the same nature in a few days that takes place in the District of Dibra. A few days ago, a 22-year-old man was killed in Bulqiza. It was initially reported that shotguns had been used as the youths were on the hunt, but later police proved he had been shot with a Kalashnikov.