Alma Dauti është 37-vjeçarja nga Saranda e cila u vetë-helmua ditën e sotme dhe ndërroi jetë. Ajo u transportua me urgjencë me helikopter drejt Traumës, por nuk ka arritur të mbijetojë.

Shkak për ngjarjen mësohet se u bë largimi drejt Italisë i vajzës së saj të mitur 12-vjeçare. Vajza është marrë nga ish-bashkëshorti në Itali, pasi pas divorcit gjykata i ka dhënë të drejtën e kujdestarisë.

Dauti punonte në BKT e Sarandës në profesionin e saj, ekonomiste. Ajo përshkruhet si profesioniste e zonja që e donte punën e saj.

Gjithashtu sipas personave që e njihnin, ishte një zonjë e respektuar dhe e dashur. Lidhja e fortë me të bijën dhe vendimi i Gjykatës për heqjen e kujdestarinë bëri që ajo të merrte vendimin tragjik për jetën e saj.

Alma Dauti is a 37-year-old woman from Saranda who self-poisoned today and passed away. She was transported urgently by helicopter to Trauma, but failed to survive.

The cause for the event is learned that her 12-year-old minor daughter left for Italy. The girl was taken by her ex-husband in Italy, after the divorce the court gave her the right of custody.

Dauti worked at BKT in Saranda in her profession, economist. She is described as a professional lady who loved her job.

Also according to people who knew her, she was a respected and loved lady. The strong bond with her daughter and the Court’s decision to remove custody led her to make the tragic decision of her life.