Emiljano Ramazani dhe Regis Runaj, miq të ngushtë me njëri-tjetrin janë vrarë nga e njëjta dorë. Sipas policisë, Xhuljano Hoxha dhe Euglen Halili të arrestuar ditën e sotme, dyshohet të jenë paguar për ndjekjen e Emiljano Ramazanit.

Rreth 10 ditë më pas, dy të rinjtë kanë qenë duke konsumuar lëndë narkotike me Regis Runajn, shok me Emiljano Ramazanin, dhe janë ndaluar në park pranë varrezave të qytetit.

Sipas policisë, Euglen Halili e ka qëlluar viktimën me thikë pas shpine dhe më pas e ka qëlluar edhe 26 herë të tjera duke i shkakuar vdekjen menjëhershme.

Ata janë zbuluar nga njollat e gjakur të gjetura në motorrin e autorëve të cilët kanë rezultuar se i përkisnin Regis Runajt. Gjithashtu policia ka sekuestruar edhe një shumë eurosh dhe prova të tjera ligjore.

Abcnews.al siguroi ekskluzivisht videon e vrasjes së Emiljano Ramazanit, e sipas sipas policisë është kryer nga e njëjta dorë që eliminoi edhe Runajn.

Njoftimi i plote: Finalizohet operacioni policor i koduar “Shkumbini”.

Zbardhet dhe dokumentohet ngjarja e ndodhur më datë 29.07.2020, ku mbeti i vrarë shtetasi R. R.

Vihen në pranga 2 autorët e dyshuar.

Autorët e dyshuar, të përshirë edhe në ngjarje të tjera kriminale të ndodhura në qytetin e Elbasanit.

Strukturat hetimore të Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan dhe Departamenti i Policisë Krimnale në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, pas një pune intensive hetimore 10-ditore, zbuluan dhe dokumentuan me prova ligjore ngjarjen e ndodhur në datën 29 korrik 2020, në afërsi të varrezave të qytetit Elbasan, ku mbeti i vrarë me armë të ftohtë shtetasi R. R.

Si rezultat, gjatë orëve të para të mëngjesit të sotëm, strukturat e DVP Elbasan, në bashkëpunim me FNSH dhe RENEA-n, në kuadër të operacionit policor të koduar “Shkumbini”, bënë të mundur kapjen dhe prangosjen e dy shtetasve, si autorë të dyshuar të kësaj ngjarjeje, konkretisht:

Xh. H., 29 vjeç dhe E. H., 23 vjeç, të dy banues në Elbasan.

Nga veprimet hetimore dhe profesionale të kryera ka rezultuar se viktima R. R., mbrëmjen e ngjarjes ka qenë në shoqërinë e dy autorëve të dyshuar dhe pasi kanë konsumuar lëndë narkoitke, në një park në afrësi të varrezave të qytetit, janë drejtuar për në qytetin e Elbasanit.

Në afërsi të varrezave, shtetasi E. H. e ka goditur shtetasin R. R., një herë me thikë nga mbrapa shpinës dhe më pas e ka goditur edhe 26 herë të tjera duke i shkaktuar vdekjen e menjëhershme.

Gjatë periudhës hetimore, nga grupi hetimor janë gjetur dhe sekuestruar prova shkencore që provojnë autorësinë e kësaj ngjarjeje.

Në cilësinë e provës materiale janë sekuestruar një motomjet, në të cilin u gjetën njolla gjaku, të cilat pas egzaminimit në laboratorin shkencor rezultuan se i përkasin viktimës, si dhe një shumë eurosh dhe prova të tjera ligjore.

Nga hetimet intensive ka rezultar se këta dy shtetas janë të përfshirë edhe në vrasjen e shtetasit E. R., ndodhur më datë 20 korrik 2020 në qytetin e Elbasanit, pasi nga provat e grumbulluara rezulton se të dy këta shtetas kanë ndjekur dhe kontrolluar lëvizjet e viktimës.

Po nga hetimet rezulton se këta shtetas, këto ngjarje i kanë kryer kundrejt pagesës nga persona të tjerë, për të cilët vijon puna intensive për dokumentimin me prova ligjore, kapjen dhe arrestimin e tyre.

Vijon puna intensive, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, për sqarimin e mëtejshëm, si dhe për kapjen e arrestimin e personave të tjerë të implikuar në këto ngjarje.

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, për veprën penale “Vrasja me paramendim” e kryer në bashkëpunim.

Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan është e vendosur për të garantuar rendin dhe sigurinë publike në të gjithë territorin e qarkut. Me grupe hetimore të dedikuara, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, po punon për zbardhjen edhe të ngjarjeve të tjera të ndodhura.

Policia e Shtetit fton qytetarët që të informojnë në numrin 1122 dhe Komsiariatin Dixhital për çdo paligjshmëri dhe informacion në lidhje me autorët e përfshirë në ngjarje kriminale, duke iu garantuar anonimatin dhe reagim të shpejtë e të paanashëm.

Emiliano Ramazani and Regis Runaj, close friends of each other were killed by the same hand. According to the police, Xhuljano Hoxha and Euglen Halili arrested today, are suspected to have been paid to pursue Emiliano Ramazan.

About 10 days later, the two young men were consuming narcotics with Regis Runaj, a friend of Emiliano Ramazan, and were stopped in the park near the city cemetery.

According to the police, Euglen Halili shot the victim with a knife in the back and then shot him 26 more times, causing his immediate death.

They were discovered by blood stains found on the engine of the perpetrators who turned out to belong to Regis Runaj. Police also seized a sum of euros and other legal evidence.

Abcnews.al exclusively provided the video of the murder of Emiliano Ramazan, and according to the police, it was committed by the same hand that eliminated Runaj.

Full announcement: The police operation codenamed “Shkumbini” is finalized.

The event that took place on 29.07.2020, where the citizen R. R. was killed, is clarified and documented.

The 2 suspected perpetrators are handcuffed.

Suspected perpetrators, involved in other criminal events that took place in the city of Elbasan.

The investigative structures of the Local Police Directorate of Elbasan and the Department of Criminal Police in the General Directorate of State Police, under the direction of the Elbasan Judicial District Prosecutor’s Office, after an intensive 10-day investigative work, discovered and documented with legal evidence the event in on July 29, 2020, near the cemetery of the city of Elbasan, where the citizen RR was killed with a cold weapon

As a result, during the first hours of this morning, the structures of DVP Elbasan, in cooperation with FNSH and RENEA, in the framework of the police operation codenamed “Shkumbini”, made possible the capture and handcuffing of two citizens, as perpetrators of suspects of this event, namely:

J.. H., 29 years old and E. H., 23 years old, both residents of Elbasan.

From the investigative and professional actions carried out, it resulted that the victim R. R., in the evening of the event was in the company of two suspected perpetrators and after consuming narcotics, in a park near the city cemetery, they headed to the city of Elbasan.

In the vicinity of the cemetery, citizen E. H. struck citizen R. R., once with a knife from behind his back and then struck him 26 more times causing his immediate death.

During the investigation period, the investigative group found and seized scientific evidence proving the authorship of this event.

As material evidence, a motor vehicle was seized, in which blood stains were found, which after examination in the scientific laboratory turned out to belong to the victim, as well as a sum of euros and other legal evidence.

Intensive investigations have shown that these two citizens are also involved in the murder of citizen E. R., which occurred on July 20, 2020 in the city of Elbasan, as evidence gathered shows that both these citizens have followed and controlled the movements of the victim.

The same investigations show that these citizens committed these events against payment by other persons, for whom intensive work continues for the documentation with legal evidence, their capture and arrest.

Intensive work continues, under the direction of the Elbasan Judicial District Prosecutor’s Office, for further clarification, as well as for the capture and arrest of other persons implicated in these events.

The materials were handed over to the Prosecutor’s Office of the Elbasan Judicial District, for the criminal offense “Premeditated Murder” committed in collaboration.

The Local Police Directorate of Elbasan is determined to guarantee public order and security throughout the territory of the region. With dedicated investigative groups, under the direction of the Elbasan Judicial District Prosecutor’s Office, it is working to uncover other events that have occurred.

The State Police invites the citizens to inform the number 1122 and the Digital Commissariat for any illegality and information about the perpetrators involved in criminal events, guaranteeing their anonymity and quick and impartial response.