Kongresi i Partisë Socialiste ka zgjedhur 135 anëtarët e rinj të Asamblesë Kombëtare të kësaj partie, ku në fakt bie në sy rizgjedhja e veteranëve si Qazim Sejdini apo Vangjush Dako.

Sipas të dhënave nga vetë PS-ja, Pjesëmarrja në votime ishte 85.3%, thënë ndryshe votuan 1242 delegatë nga 1456 të tillë.

Sipas PS-së, “këto votime treguan edhe një herë rritjen e përfaqësisë së vajzave/grave në strukturat e partisë, të cilat do të përbëjnë 45.2% të Asamblesë Kombëtare”.

Kongresi i PS-së u zhvillua në tre ditë, ku e para iu dedikua grave, e dyta votimeve dhe fjalimeve të drejtuesve, ndërsa dita e sotme ishte ajo e rinisë.

Në këtë Kongres kreu i qeverisë Rama shpalli dhe thirrjen për mandatin e tretë, ku tha se beson se do të marrë 800 mijë vota nga ana e qytetarëve.
Lista për qarkun Elbasan:

The Socialist Party Congress has elected the 135 new members of the National Assembly of the party, with the re-election of veterans such as Qazim Sejdini or Vangjush Dako.

According to data from the SP itself, turnout was 85.3%, with 1242 delegates out of 1456 voting otherwise.

According to the SP, “these polls showed once again the increase in the representation of girls / women in party structures, which will constitute 45.2% of the National Assembly.”

The SP congress was held in three days, the first dedicated to women, the second to leaders’ votes and speeches, and today’s youth.

In this congress, the head of the Rama government also announced the call for the third mandate, where he said he believes he will receive 800 thousand votes from the citizens.
List for contry: