Irani është tronditur nga një tjetër “vrasje nderi”, pasi babai ka qëlluar për vdekje vajzën e tij, pasi ajo u kthye vonë në shtëpi.

Reyhaneh Ameri, nga provinca e Kerman në Iran dyshohet se u qëllua me shufër hekuri nga babai. Mediat lokale shkruajnë se Ameri fillimisht ishte e plagosur rëndë, u dërgua në spital, por se atje ka ndërruar jetë.

Kjo ngjarje e rëndë në Iran vjen pas kohë pasi më herët 19 vjeçarja Fatemeh Barihi u vra nga burri në një mënyrë makabre, kurse 13 vjeçarja Romina Ashrafi u raportua se u vra me një drapër nga babai i saj. Reyhaneh dyshohet se ka vdekur vetëm dy orë para se policia të zbulonte krimin tronditës.

Reyhaneh besohet të ketë mbërritur në shtëpinë e prindërve të saj rreth orës 11:30 të mëngjesit të së dielës, duke tërbuar babanë, që ka nisur menjëherë sulmin e dhunshëm. Zëvendës Shefi i Policisë në Kerman, provinca më e madhe e Iranit, tha se babai i viktimës e kishte qëlluar atë disa herë në kokë derisa vajza ndërroi jetë, pasi kishte lëndime katastrofike.

Motra e Reyaneh u shpreh se ajo shkoi të vizitojë shtëpinë e prindërve të saj të nesërmen në mes orës 8:30 dhe 9:00 të mëngjesit, por askush nuk u përgjigj kur trokiti. Ajo pa njolla gjaku në mure dhe më tej mësoi krimin e rëndë. Policia mbërriti më vonë në vendngjarje. Vrasjet për nder në Iran janë një fenomen social.

Iran has been rocked by another “honor killing” after a father shot his daughter to death after she returned home late.

Reyhaneh Ameri, from Kerman province in Iran, is suspected of being shot with an iron rod by her father. Local media write that Ameri was initially seriously injured, was taken to hospital, but that he died there.

This serious incident in Iran comes shortly after 19-year-old Fatemeh Barihi was murdered by her husband in a macabre manner, while 13-year-old Romina Ashrafi was reportedly killed with a sickle by her father. Reyhaneh is suspected of having died just two hours before police discovered the shocking crime.

Reyhaneh is believed to have arrived at her parents’ home around 11:30 a.m. Sunday morning, infuriating her father, who immediately launched a violent attack. Kerman’s deputy police chief, Iran’s largest province, said the victim’s father had shot him several times in the head until the girl died after suffering catastrophic injuries.

Reyaneh’s sister said she went to visit her parents’ house the next day between 8:30 a.m. and 9:00 p.m., but no one responded when she knocked. She spotted blood on the walls and further learned of the heinous crime. Police later arrived at the scene. Honor killings in Iran are a social phenomenon.