Dimri duket se këtë vit do të trokasë më shpejt në Verilindje. Bora e parë e këtij viti zbardhi majat e Gjalicës, Koretnikut por edhe malet e Sharrit në Kosovë. Megjithëse në sasi të pakët, bora zbriti pas mesnate për shkak të temperaturave të ulta që përfshinë verilindjen, menjëherë pas ndërprerjes së reshjeve të shiut. Duket se veç zbardhjes së maleve, bora ndikoi edhe në përmirësimin e situatës pas reshjeve.

Kthjellimet dhe dielli i zunë vendin vranësirave dhe reshjeve të dendura të shiut që mbajtën zonën për tre ditë me radhë. Kjo verë e pazakontë do të mbahet mend gjatë për thatësirën e tejskajshme, temperaturat e larta deri në këtë fund shtatori e mungese reshjesh. Ne fakt reshjet dhe rrebeshet e shiut në këto tre ditë, krahas problematikave që sollën në infrastrukturën dhe energji elektrike, dhanë efektet e tyre në përmirësimin e situatës hidrike në vend. Kështu prurjet e lumenjve që furnizojnë liqenin e Fierzës shënuan 240 metër kub ujë në sekondë ndërsa kuota e liqenit të Fierzës u rrit në 272,8 metra mbi nivelin e detit e me tendencë rritjeje në orët e ditët në vijim.

 

Winter looks set to hit the Northeast faster this year. The first snow of this year whitewashed the peaks of Gjalica, Koretnik but also the Sharr mountains in Kosovo. Although in small quantities, the snow came down after midnight due to the low temperatures involving the northeast, immediately after the cessation of rainfall. It seems that in addition to whitewashing the mountains, the snow also improved the situation after the rains.

Clear skies and sunshine replaced cloud cover and drizzle that rained down on the area for three days. This unusual summer will be long remembered for the extreme drought, high temperatures until the end of September and lack of rainfall. In fact, the rains and thunderstorms in these three days, in addition to the problems they brought to infrastructure and electricity, gave their effects in improving the water situation in the country. Thus, the inflows of the rivers that supply Lake Fierza marked 240 cubic meters of water per second, while the quota of Lake Fierza increased to 272.8 meters above sea level, with a tendency to increase in the following hours and days.