Kryeministri Edi Rama ka nisur sot një vizitë zyrtare në Turqi. Rama zbriti në aeroport mesditën e sotme, ndërsa u prit fillimisht nga ministri i Mjedisit, Murat Kurum dhe zyrtarë të tjerë turq.

Ndërkohë, presidenti Rexhep Taip Erdogan ka organizuar një ceremoni shtetërore sipas protokollit për kreun e qeverisë shqiptare. Nga pamjet e publikuara nga presidenti turk vihet re prezenca e kuajve që shoqërojnë eskortën e Ramës, ushtarë, ndërsa është demostruar himni i dy vendeve. “Merhaba asker!”, dëgjohet të thotë Rama teksa u drejtohet ushtarëve.

“Ceremonia e pritjes zyrtare për kryeministrin e Republikës së Shqiperisë z. Edi Rama”, shkruan Erdogan, krahas pamjeve.

Më herët sot përmes një postimi në Facebook, Rama shkroi se ka shkuar në Turqi për të përmbyllur një mori marrëveshjesh mes dy shteteve për të rritur bashkëpunimin në kuadër të aleancës strategjike.

https://www.facebook.com/344704883576/videos/2790498314501830/

Prime Minister Edi Rama has started an official visit to Turkey today. Rama landed at the airport at noon today, while he was initially received by the Minister of Environment, Murat Kurum and other Turkish officials.

Meanwhile, President Recep Tayyip Erdogan has organized a state ceremony according to the protocol for the head of the Albanian government. From the images published by the Turkish president, the presence of the horses accompanying Rama’s escort, soldiers, can be seen, while the anthem of the two countries has been demonstrated. “Hello soldier!”, Rama is heard saying as he addresses the soldiers.

“The official reception ceremony for the Prime Minister of the Republic of Albania, Mr. “Edi Rama”, writes Erdogan, next to the images.

Earlier today through a Facebook post, Rama wrote that he has gone to Turkey to conclude a number of agreements between the two countries to increase cooperation within the strategic alliance.