Florian Marku mposht Rylan Charlton, pasi rivali u dorëzua në raundin e tetë. Boksieri shqiptar e nisi mirë, duke i dhënë disa goditje në kokë kundërshtarit dhe herë pas herë e ngacmonte me fjalë për ta nxjerrë nga loja. Në raundin e katërt Marku e tronditi keq anglezin Charlton.

Raundin e gjashtë mori një grusht dhe u rrëzua për momentin. Boksieri anglez nisi të reagonte disa, por Marku qëndroi dhe haptazi në ring thoshte se nuk kishte asgjë.

Në raundin e nëntë përfundoi gjithcka, me Markun që po e grushtonte Charlton dhe stafi i tij hodhi peshqirin, duke u dorëzuar. Fitore fantastike shqiptarit, që po ia dilte edhe me pikë.

SHIFRAT DERI PARA DUELIT – Florian Marku kishte fituar 7 duele deri në muajin dhjetor, kur barazoi në mënyrë të padrejtë për herë të parë. Rivali i tij, Rylan Chalrton, kishte fituar gjashtë herë dhe barazuar në një tjetër duel. Tre prej fitoreve i kishte arritur me nokaut.
Florian Marku defeats Rylan Charlton after the rival surrendered in the eighth round. The Albanian boxer started well, giving a few blows to the opponent’s head and from time to time teasing him with words to get him out of the game. In the fourth round Mark badly shook Englishman Charlton.

The sixth round took a punch and crashed for the moment. The English boxer started to react some, but Mark stood up and openly in the ring said there was nothing.

In the ninth round it all ended, with Mark punching Charlton and his staff throwing in the towel, surrendering. Fantastic victory for the Albanian, who was also succeeding with points.

FIGURES BEFORE THE DUEL – Florian Marku had won 7 duels until December, when he drew unfairly for the first time. His rival, Rylan Chalrton, had won six times and drawn in another duel. He had achieved three of the victories by knockout.