Miqtë e një kameriereje që humbi jetën në sulmin e së hënës në Vjenë, e kanë përshkruar ‘eliminimin’ e saj si një “vepër e një djalli”. Vanessa Preger-McGillivray, 24, ishte studente gjermane e artit, e cila po punonte si kamariere për të nxjerrë paratë për studime. Ajo u bë viktima e tretë nga agresori shqiptar Kujtim Fejzullai, i cili ‘hoqi qafe’ katër vetë dhe plagosi 23 të tjerë. Gjatë fjalës së tij në Vjenë, ministri i Brendshëm Karl Nehammer dhe Drejtori i Përgjithshëm për Sigurinë Publike Franz Ruf, thanë se autoritetet qëlluan për herë të parë ndaj Fejzullait në 8.03 të darkës, vetëm tre minuta pasi morën thirrjen e parë të urgjencës në lidhje me ngjarjen.

Një oficer policie 28-vjeçar qëlloi së pari para se të goditej në kofshë nga një plumb nga arma e Fejzullait, sipas gazetës austriake Kronen Zeitung. Oficeri e ka marrë veten pasi u dërgua me urgjencë në spital dhe iu nënshtrua një operacioni. Në 8.09 të darkës, agresori u vra pas të shtënave nga autoritetet.

Burimi:Daily Mail joq.al

Friends of a waitress who lost her life in Monday’s attack in Vienna have described her ‘elimination’ as an “act of a devil”. Vanessa Preger-McGillivray, 24, was a German art student who was working as a waitress to raise money for her studies. She became the third victim of the Albanian aggressor Kujtim Fejzullai, who ‘got rid’ of four people and injured 23 others. Speaking in Vienna, Interior Minister Karl Nehammer and Director General of Public Safety Franz Ruf said authorities fired their first shot at Fejzulla at 8.03pm, just three minutes after receiving the first emergency call regarding event.

A 28-year-old police officer fired first before being hit in the thigh by a bullet from Fejzullaj’s gun, according to the Austrian newspaper Kronen Zeitung. The officer recovered after being rushed to hospital and underwent surgery. On 8.09pm, the aggressor was killed after being shot by authorities.