Eleminatoret e Botërorit “Qatar 2022” po afrojnë dhe së fundmi, Kombëtarja shqiptare ka mësuar se në cilën vazo do të jetë për shortin e këtij kompeticioni që do të mbahet në 7 dhjetor në Zyrih. Kuqezinjtë janë caktuar në vazon e katërt së bashku me Bosnje Hercegovinën, Slloveninë, Malin e Zi, Bullgarinë, Izraelin, Bjellorusinë, Gjeorgjinë dhe Luksemburgun. Djemtë e drejtuar nga Edi Reja mund të përballen me kundërshtarë tepër të fortë për Botërorin e ardhshëm të Qatarit. Ndërkaq, Kosova është pozicionuar në vazon e pestë.

Shorti i kontinentit europian për kualifikueset e Kupës së Botës 2022 i ka ndarë kombëtaret e Europës në 6 vazo sipas renditjes në FIFA dhe rezultateve të fundit në Ligën e Kombeve. Do të jenë 10 grupe për fazën kualifikuese për Kupën e Botës në Katar, ku 5 grupe kanë nga 5 ekipe dhe 5 të tjera me nga 6 ekipe, nga ku do të kualifikohen nga 10 grupe 10 vendet e para dhe 3 ekipet që do të luajnë në play-off të renditura si 6 vendet e dyta me më shumë pikë. Belgjika, Spanja, Franca dhe Italia do të vendosen në grupe me nga 5 ekipe. Eliminatoret do të nisin në 1 mars të vitit të ardhshëm dhe përfundojnë në mars të vitit 2022 me ndeshjet “play-off”.

The eliminators of the World Cup “Qatar 2022” are approaching and recently, the Albanian national team has learned in which vase will be for the draw of this competition that will be held on December 7 in Zurich. The Red and Blacks are in the fourth pot, along with Bosnia and Herzegovina, Slovenia, Montenegro, Bulgaria, Israel, Belarus, Georgia and Luxembourg. The boys led by Edi Reja may face very strong opponents for the next World Cup in Qatar. Meanwhile, Kosovo is positioned in the fifth pot.

The European continent’s draw for the 2022 World Cup qualifiers has divided the European national teams into 6 pots according to the FIFA rankings and the latest results in the League of Nations. There will be 10 groups for the qualifying phase for the World Cup in Qatar, where 5 groups have 5 teams each and 5 others with 6 teams each, from where 10 groups will qualify from the first 10 places and 3 teams that will play in the play-offs ranked as the second 6 places with the most points. Belgium, Spain, France and Italy will be placed in groups of 5 teams each. The qualifiers will start on March 1 next year and end in March 2022 with the “play-off” matches.