Gjykata e Elbasanit ka dënuar me 4 vite burgim shtetasin Behar Pema, i cili shkaktoi aksidentin e rëndë në Elbasan ku ndërruan jetë dy vajza dhe u plagosën bashkëudhëtaret e tyre.

Aksidenti ndodhi në dalje të tunelit Tiranë-Elbasan më datën 13 shtator të vitit 2020, ku si pasojë e përplasjes humbën jetën Lusinda Garunja 21 vjeçe dhe Xheneta Qallia 23 vjeçe nga Shkodra.

Ndërkohë e plagosur mbeti motra e Lusindës, Nervida Garunja 23 vjeçe si dhe shoqja e tyre Denisa Dibra, 25 vjeçe, e cila ndodhej në drejtimin e mjetit.

Mamaja e Lusinda Garunjës ka bërë një postim prekës pas dhënies së vendimit, për dënimin me vetëm 4 vite burg për Pemën.

“Me 13 shtator ne ditelindjen tende Lusi, fryma e jeta jeme, ta moren jeten padrejtesisht… ne nje dite kur si cdo e re don me e gezu, ti me erdhe e pajete e veshun si nuse, ashtu si cdo nane don me e pa bijen e vet, por ne arkivolin e ftofte…

E dje ty e shoqen tande Xheni te vrane per se dyti… ia lame ne dore drejtesise e nuk kerkume vetegjygjesi, e jeta dy vajzave te vdekuna dhe e dy te tjerave qe shpetune nga dora e Zotit vlejti vetem 4 vite denim per autorin… Si mundet me ndodh e si nuk permbyset kjo bote….

Edhe sa gjame duhet me ndodhe qe i papergjegjshmi me marre denimin e meritum e mos me e pesu edhe shum familje te tjera dhimbjen tone”, shkruan ajo.

Drejtuesi i mjetit tjetër, 58-vjeçar Behar Pema, i cili u dënua ditën e sotme nga policia , sipas dëshmive të vajzave të mbijetuara po kryente manovra të rrezikshme në rrugë dhe përfundoi duke i goditur ato nga mbrapa me shpejtësi tepër të lartë.

Testi i alkoolit dhe veprimet e grupit hetimor e nxorën 58-vjeçarin si personin përgjegjës që shkaktoi aksidentin e rëndë ku humbën jetën dy vajzat.

The court of Elbasan has sentenced to 4 years imprisonment the citizen Behar Pema, who caused the serious accident in Elbasan where two girls died and their fellow passengers were injured.

The accident happened at the exit of the Tirana-Elbasan tunnel on September 13, 2020, where as a result of the collision, 21-year-old Lusinda Garunja and 23-year-old Xheneta Qallia from Shkodra lost their lives.

Meanwhile, Lusinda’s sister, Nervida Garunja, 23, and their friend Denisa Dibra, 25, who was driving the vehicle, were injured.

Lusinda Garunja’s mother has made a touching post after the verdict was handed down, for the sentence of only 4 years in prison for Pema.

“On September 13, on your birthday, Lucy, we are the spirit and the life, they took life unjustly… on a day when like every young woman you want to make her happy, you came to me lifeless and dressed like a bride, just like every mother wants to see me his daughter, but in the cold coffin…

Yesterday you and your wife Jenny were killed for the second time me we left it in the hands of justice and did not seek self-judgment, the life of two dead girls and the other two who escaped from the hand of God was worth only 4 years sentence for the author it happens to me and how this world is not overturned….

“Even though I have to suffer so much, the irresponsible should receive the punishment they deserve and not let many other families suffer our pain”, she writes.

The driver of the other vehicle, 58-year-old Behar Pema, who was convicted today by the police, according to the testimonies of the surviving girls, was performing dangerous maneuvers on the road and ended up hitting them from behind with excessive speed.

The alcohol test and the actions of the investigative group brought out the 58-year-old as the person responsible for causing the serious accident where the two girls lost their lives.