Kreu i FRPD Blendi Këlliçi ka publikuar një video ku dy punonjës policie shtrijnë në tokë dhe dhunojnë një qytetar, për shkak se ka shkelur orën policore. Sipas Këllicit, qytetari në fjalë ëhstë identifikuar si Festim Peza dhe ishte duke u kthyer në banesën e tij pas një dite të lodhshme punë.

Në video policët shihet duke e dhunuar Pezën, ndërsa në një moment i thonë atij ”s’ke bythë të na ikësh ne, mos lëviz prej aty”.

Këlliçi nga ana e tij kërkon që të procedohet efektivi i Policisë që ka dhunuar qytetarin.

“Festim Peza po kthehej në shtëpi pas një dite pune të lodhshme. Ora shënon 22:10. Patrulla e ndalon përpara shtëpisë, e shtrin përtokë, e godet, në fund i heqin dhe patentën për 3 vjet.

Të rrahin, të heqin edhe bukën e gojës! E gjitha kjo për 10 minuta vonesë ndaj orës policore të përcaktuar nga Edi Rama me një akt-normativ. I bëj thirrje autoriteteve, të procedojnë konform ligjit dhe rregullores, efektivin në video. Ndalni dhunën!”, shkruan Këlliçi teksa poston videon.
https://www.facebook.com/100044306385573/videos/462084071482260

 

FRPD leader Blendi Këlliçi has published a video where two police officers lie on the ground and rape a citizen, because he violated the curfew. According to Këllic, the citizen in question was identified as Festim Peza and was returning to his apartment after a tiring day of work.

In the video, the police officers are seen raping Peza, while at one point they tell him “you have no ass to leave us, do not move from there”.

Këlliçi, for his part, demands that the police officer who raped the citizen be prosecuted.

“Festim Peza was returning home after a tiring day of work. The time is 22:10. The patrol stops him in front of the house, lays him on the ground, hits him, and finally takes away his license for 3 years.

Beat them, even take the bread out of their mouths! All this for a 10 minute delay to the curfew set by Edi Rama with a normative act. I call on the authorities to proceed in accordance with the law and regulations, effective in the video. Stop the violence! ”, Writes Këlliçi while posting the video.