Dy të rinj kanë humbur jetën si pasojë e një aksidenti që ka ndodhur mbrëmjen e djeshme në Montorio Romano, komunë në provincën e Romës.
Viktimat janë dy të rinj të moshës 25 dhe 23 vjeç. Ata janë shqiptari Erik Vuka dhe Dante Cappai.Sipas asaj që shkruajnë mediat italiane, aksidenti ndodhi mbrëmjen e 6 Janarit në zonën e varrezave, në veri të kryeqytetit.
Makina që drejtohej nga shqiptari Erik Vuka, doli nga rruga për shkaqe ende të paqarta, ndërkohë që ishte në dishezë. 25-vjeçari përfundoi në kahun e kundërt të rrugës dhe u përplas me murin rrethues të varrezave.

Miku i tij 23-vjeçar Dante Cappai vdiq në vendngjarje, ndërsa i riu shqiptar u nxor nga automjeti nga forcat zjarrfikëse. Ai u transportua në gjendje kritike në spital, ku ndërroi jetë pak kohë më vonë.

Vdekja e dy të rinjve ka tronditur familjarët, miqtë dhe mbarë komunitetin ku ata jetonin. Për ngjarjen e rëndë autoritetet italiane kanë nisur hetimet.

Eriku mësohet se jetonte në Montorio Romano, ndërsa miku i tij italian, punonte si shofer dhe jetonte në Nerola.

Two young people have lost their lives as a result of an accident that occurred last night in Montorio Romano, a municipality in the province of Rome.
The victims are two young people aged 25 and 23. They are Albanian Erik Vuka and Dante Cappai. According to what the Italian media write, the accident happened on the evening of January 6 in the cemetery area, north of the capital.
The car driven by the Albanian Erik Vuka, went off the road for reasons still unclear, while it was in disuse. The 25-year-old ended up on the opposite side of the road and crashed into the surrounding wall of the cemetery.

His 23-year-old friend Dante Cappai died at the scene, while the young Albanian was taken out of the vehicle by the fire brigade. He was transported in critical condition to the hospital, where he died shortly afterwards.

The death of the two young men has shocked family, friends and the entire community where they lived. Italian authorities have launched an investigation into the serious incident.

Eric is learned to have lived in Montorio Romano, while his Italian friend, worked as a driver and lived in Nerola.