Pas përfundimit të takimit me kreun e Partisë Lulzim Basha, ambasadorja Yuri Kim ka shkaktuar të qeshura tek gazetarët me mënyrën se si i është drejtuar kreut të opozitës. Ka qenë e qëllimshme në formë miqësore apo për shkak të shqiptimit kjo nuk dihet, por Kim e ka quajtur Bashën me emrin ‘Luli’.

Por kjo nuk mbaron me kaq, pasi të qeshurat mes gazetarëve dhe mimikën e Bashës e ka ndryshuar edhe përkthyeesja e cila e ka shqiptuar edhe ajo emrin e kryedemokratit njësoj si Kim, ‘Luli Basha’.

Nga ana e tij, Basha ka ruajtur seriozitetin por që duket në mimikë që e ka gjetur në befasi mënyra se si ia ka përmendur emrin diplomatja.

Pas takimit me kreun e Partisë Demokartike, Lulzim Basha, ambasadorja amerikane Yuri Kim tha se palët politike duhet të përfundojnë Reformën Zgjedhore me datën 31 maj.

Nga ana e tij, kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka folur pas takimit me ambasadoren e SHBA Yuri Kim ku tha se shpreh falenderimet e tij për mbështetjen e saj në procesin e reformave në vend.

Basha theksoi se PD është e angazhuar për të përfunduar reformën zgjedhore në afatin e përcaktuar që është 31 Maj, ndërsa vlerëson rëndësinë e saj për t’ju garantuar shqiptarëve zgjedhje të lira dhe të ndershme larg përfshirjes së krimit dhe blerjes së votës.

After the meeting with the leader of the Party Lulzim Basha, Ambassador Yuri Kim caused laughter among the journalists with the way she addressed the leader of the opposition. It was intentional in a friendly way or because of the pronunciation it is not known, but Kim called Basha by the name ‘Luli’.

But this does not end there, as the laughter between the journalists and Basha’s mimicry has been changed by the translator, who has also pronounced the name of the leader of the Democrats, just like Kim, ‘Luli Basha’.

For his part, Basha has maintained the seriousness but it seems in the mimicry that he was surprised by the way the diplomat mentioned his name.

After meeting with the leader of the Democratic Party, Lulzim Basha, US Ambassador Yuri Kim said that the political parties should complete the Electoral Reform on May 31st.

For his part, Democratic Party Chairman Lulzim Basha spoke after meeting with US Ambassador Yuri Kim, where he said he expressed his gratitude for its support in the country’s reform process.

Basha stressed that the DP is committed to completing the electoral reform within the set deadline of May 31, while appreciating its importance in guaranteeing Albanians free and fair elections away from the inclusion of crime and vote buying.