Arjan Drekaj është dënuar me 30 vite burg, i akuzuar si një nga autorët e vrasjes së Besnik Metajt.

Bashkëpunëtori i dyshuar, Edmond Como, tashmë është dënuar me burgim të përjetshëm nga Gjykata e Lartë.

Drekai dhe Como ishin të dy përgjegjës për atë që, sipas hetuesve, ishte një ekzekutim i maturuar në kuadër të një aktiviteti trafiku droge.

Vrasja, sipas asaj që u rindërtua nga prokuroria publike kishte ndodhur mes provincave Como dhe Monza Brianza më 5 mars 2017. Viktima, Besnik Metaj, 42-vjeçari shqiptar, u transportua nga Veneto, por nuk dihet nëse ai ishte gjallë kur u varros nga bashkëatdhetarët e tij.

Motivi ishte gjetja e një borxhi të madh droge dhjetëra mijëra euro kokainë dhe marihuanë nga Shqipëria që blerësit nuk ishin më në gjendje ta paguanin. Për këtë ata e kishin futur viktimën në një kurth dhe më pas e kishin vrarë me tre të shtëna armësh në kokë. Trupi u zbulua nga një grup djemsh që po pastronin pyllin më 2 prill 2017.