Dy turistë kroatë, janë aksidentuar sot në Majën e Jezercës, ku dyshohet se një prej tyre ka humbur jetën dhe tjetri është plagosur.

Në ndihmë të tyre janë nisur grupi i kërkim-shpëtimit malor dhe banorë vullnetarë nga Valbona.

Sipas raportimeve paraprake, dy turistët kroatë, burrë dhe grua, janë aksidentuar pranë liqeneve në Jezercë, për pasojë ka ndërruar jetë gruaja.

Shkak i aksidentit dyshohet të jetë bërë bora dhe temperaturat jo të favorshme të momentin, qe e bëjnë shumë të rrëshqitshme.

Njoftimi i Policisë Tropojë:

Salla Operative e Komisariatit të Policisë Tropojë ka marrë njoftim nga një grup aplinistësh, që mendohet të jenë shtetas kroatë, të cilët janë ngjitur nga territori i Malit të Zi, për të mbërritur në vendin e quajtur “Maja e Jezerces”, se njëra nga anëtaret e grupit kishte rënë nga një terren i thepisur malor dhe me borë.

Menjëherë pas marrjes së njoftimit, shërbimet e Komisariatit të Policisë Tropojë, së bashku me ekipin mjekësor të spitalit të Tropojës dhe ekipin e kërkim-shpëtimit, janë nisur bashkë me helikopterin e Emergjencave Civile, drejt adresës së dhënë.

Pas disa orësh kërkime nga shërbimet e Policisë, turistët u lokalizuan në vendin e quajtur “Maja e Jezerces”.

Turistja kroate, shtetasja Z. L., 43 vjeçe, për shkak të terrenit të thepisur malor, ka rrëshkitur nga një lartësi dhe për pasojë kishte humbur jetën.

Nga ekipi i kërkim-shpëtimit është bërë e mundur nxjerrja e trupit të pajetë dhe do transportohet me helikopter, drejt morgut.

Vijon operacioni i shpëtimit, mbështetur nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes, për të bërë të mundur nxjerrjen e turistëve të tjerë, nga vendi ku janë bllokuar.