Adelina Sejdini 47-vjeçarja shqiptare që jetonte në Pavia është vetëvrarë duke duke u hedhur nga ura pasi nuk i ishte dhënë nënshtetësia italiane si refugjate. Në të kaluarën falë informacioeneve të saj 40 persona u arrestuan dhe 80 të tjerë u raportuan. Disa herë ajo kishte kërkuar që të merrte nënshtetësinë italiane por nuk ia kishte arritur dhe të shtunën vendosi t’i jepte fund jetës së saj.

Adelina Sejdini ka bërë vetëvrasje: ka denoncuar raketën e prostitucionit. Kërkoi nënshtetësinë italiane: “Nëse kthehem në Shqipëri do të më vrasin”

Sejdini një ish-prostitutë e lindur në Durrës, e cila pati guximin të arrestonte shfrytëzuesit e saj shqiptarë pasi të gjithë personat që ajo raportoi i përkisnin mafies shqiptare që kontrollonte shfrytëzimin e prostitucionit në të gjithë Italinë. Më 3 nëntor ajo ishte e ftuar në L’aria che tira suLa7, ai duhej të thoshte:

Nëse kthehem në Shqipëri jam grua e vdekur, kam frikë se mos më vrasin ata që kisha arrestuar.
Pasi u arratis nga shfrytëzuesit e saj, ajo denoncoi organizatën dhe në vitet në vijim ajo punoi gjithashtu përkrah City Angels për të ndihmuar prostitutat e reja viktima të shantazhit për t’u çliruar nga ajo skllavëri. Ajo nuk donte më shtetësinë shqiptare, nga vendi që la në vitin 1996 kur mbërriti në Itali në moshën 22-vjeçare. Për të protestuar kundër burokracisë, në fund të tetorit ai kishte vendosur të shkonte në Romë, pavarësisht shëndetit të dobët, me shpresën se do të mund të takonte Presidentin e Republikës Sergio Mattarella ose të paktën disa zyrtarë të Ministrisë së Brendshme . Më pas më 28 tetor ajo i vuri flakën vetes. E shpëtuar dhe transportuar në spitalin Santo Spirito me djegie të rënda, gruaja tha:

Kam aplikuar për një banesë publike, por tani e ëndërroj. Dokumentet nuk përputhen më. Dhe nuk mund ta pranoj nënshtetësinë shqiptare, që nga momenti që më kanë shkruar kam makthe. Më mirë do të vrisja veten.