Siç raportohet nga CNBC, 6 nga 10 amerikanë kanë frikë se në shtëpitë e Airbnb që kanë marrë me qira, ose në hotelet dhe dhomat që marrin me qira për të kaluar pushimet, dikush mund të ketë instaluar kamera dhe po i shikon.

Sigurisht që kanë presion, pasi sipas të njëjtit sondazh, 11%, pra një në dhjetë që ka marrë me qira një shtëpi pushimi, ka zbuluar gjatë qëndrimit të fshehur brenda, të paktën një kamerë të fshehtë.

Truket për të mos u kapur duke mashtruar

Por le të hyjmë në lëkurën e rolit të spiunit për një moment. Shkojmë në një hotel dhe dyshojmë se kanë kamera të fshehta për të parë çdo lëvizje tonën. Çfarë po bëjmë?

Për të gjetur një kamerë të fshehur në një dhomë hoteli, gjëja e parë që duhet të bëjmë është të kërkojmë.

Pjesa e parë është dhoma e gjumit dhe pjesa tjetër është banjo. Duhet të kontrollojmë se ku janë llambat dhe më pas prizat elektrike dhe çelsat.

Pastaj le të shohim të gjitha pajisjet elektrike në dhomë. Kujdes, shumë kamera janë të fshehura në pajisjet elektrike dhe veçanërisht në orët elektronike-alarmi që ndodhen në komodinën ngjitur me krevatin.

Më në fund prisni që të errësohet. Më pas ndizni lentet e celularit tuaj që është mjaftueshëm i fortë dhe ngadalë hidhni rrezen e dritës në pika të ndryshme që duken “të rrezikshme”. Është një metodë e mirë për të treguar nëse ka një aparat fotografik, pasi sapo drita të godasë mikro-lentet e saj, ajo do të reflektojë dritën.

Pasi të keni kërkuar mirë, tani është koha për hapin tjetër. Një kamerë e fshehur për të transmetuar imazhin duhet të lidhet me rrjetin Wi-Fi. Ka dhjetëra aplikacione të besueshme celulare që mund të shkarkoni që do të “skanojnë” rrjetin tuaj Wi-Fi dhe do të zbulojnë se cilat pajisje janë të lidhura me të.

Në fakt, disa aplikacione ju tregojnë gjithashtu nëse një pajisje e lidhur është një kamerë. Kjo do të thotë që nëse gjeni diçka të tillë në dhomë, duhet të vini në gatishmëri dhe të vazhdoni të kërkoni.

Edhe më e thjeshta. Bleni një gjetës kamerash. Çfarë është kjo? Një pajisje e vogël që mund ta blini me çmim të ulët në internet p.sh. nga Amazon. Kjo pajisje “lexon” frekuencat në të cilat funksionojnë kamerat e fshehta dhe ju informon nëse zbulon një në dhomën tuaj