Një elektriçist i Western Power i cili ndoqi një punë në Coventry për shkak të problemeve me furnizimin me energji njoftoi policinë kur kuptoi se shtëpia po përdorej si fabrikë kanabisi.

Kur policia shkoi zbuloi një 20-vjeçar shqiptar që fshihej në banjën e shtëpisë në Allerton Close, Stoke, Coventry. Eduart Shuli pa adresë fikse, u burgos për 26 muaj pasi u deklarua fajtor për prodhimin e kanabisit në atë banesë.

Prokurorja Danae Larham tha se më 12 gusht policia mori një telefonatë nga një elektricist i Western Power i cili kishte vënë re aktivitet të dyshimtë në një shtëpi në Allerton Close. Kur oficerët morën pjesë dhe shkuan në pjesën e pasme të pronës ata vunë re një erë të fortë kanabisi, kështu që hynë brenda ku zbuluan se ajo po përdorej për rritjen e kanabisit. Në dy dhoma gjumi dhe papafingo kishte gjithsej 124 bimë kanabis të cilat, kur të piqeshin, do të kishin prodhuar kanabis me vlerë 1,000 £ nga secila bimë një total prej më shumë se 100,000 £.

Ndërsa vazhduan kërkimin e tyre ata gjetën Shulin të fshehur pas derës në banjë. Kur u intervistua, Shuli shpjegoi se atë e kishte drejtuar një mik në Shqipëri i cili e kishte ftuar në Coventry për të punuar si kopshtar për rritjen e kanabisit që miku kishte ngritur. Ai tha se i ishte thënë se do të bënte para të mjaftueshme brenda pak muajsh për t’u kthyer Shqipëri dhe shoku i tij i dha hua 5000 £ për udhëtimin e tij në këtë vend. Shuli pranoi se ai nuk ishte përgjegjës vetëm për ujitjen dhe kujdesin e bimëve, por edhe për korrjen e tyre dhe shitjen kur ato të ishin gati. Avokatja e tij mbrojtëse tha:

Ky është një i ri 20 -vjeçar, i cili u nxit nga kjo nga dëshpërimi. Në Shqipëri ai ka një baba që nuk është mirë dhe një motër që ishte gjithashtu e sëmurë, dhe që të dy kërkonin ilaçe dhe atij iu ofrua një mënyrë për të fituar para. Pasi erdhi këtu, ai u bllokua nga ata që kishin ndihmuar ardhjen e tij.