Nga një histori e madhe në një realitet të trishtë, Murtaza Ahmadi, djali që u bë viral për një bluzë me emrin e Lionel Messi tani ka frikë për jetën e tij. Murtaza u bë i famshëm në vitin 2016 kur ai u shfaq i veshur me një qese plastike që ngjante si fanella e Argjentinës dhe kishte shkruar mbi të emrin e Messit. Tani 5 vjet më vonë, jeta e këtij djali të vogël është bërë e vështirë pasi fëmija ka pësuar kërcënime, është dashur të ikë nga fshati i tij, ka jetuar me frikën e rrëmbimit dhe grabitjes dhe më në fund i është dashur të shkojë në mërgim në Kabul, ku ai kaloi kohë në izolim dhe larg të afërmve të tij për të parandaluar që dikush ta njohë atë.

Babai, vëllai i tij i madh dhe nëna e tij sigurojnë se kjo ngjarje e vitit 2016 ua ndryshoi jetën për keq dhe duan që ajo qese plastike si fanella e Argjentinës të mos ishte shfaqur asnjëherë në jetën e tyre. Pasi fotoja u bë virale, ajo arriti te Messi që i dërgoi së pari dhurata Murtazës dhe, disa kohë më vonë, në dhjetor 2016 ai u takua personalisht në Katar, ku i 10 -ti i ekipit argjentinas kishte ardhur për të luajtur një lojë. Jeta e familjes së Murtaza u bë e vështirë, njerëzit menduan se Messi dërgoi kuti plot para dhe aty filloi makthi. Arif, babai i Murtazës tha:

Kur pashë dy kutitë, menjëherë mendova se njëra do të kishte lodra për Murtazën dhe tjetra, dollarë. Por jo. Vetëm një top futbolli dhe një fanellë të kombëtares argjentinase.
murtaza ahmadi shko

Fqinjët menduan se Messi i kishte dërguar shuma të mëdha parash familjes Ahmadi, i gjithë qyteti Jaghori ishte bindur se një pasuri kishte mbërritur në shtëpinë e Murtazës.

Njerëzit që kaluan nëpër qytet pyetën se si jetojmë, nëse Messi na kishte dërguar shumë para. Dhe filluan të ketë njerëz që shëtisin shtëpinë natën. Ishte shumë bezdisëse.
Kur situata u bë e papërballueshme, familja shiti makinën dhe sendet e tjera dhe vendosi të emigrojë në Pakistan. Pasi, përveç ngacmimit të njerëzve të tij, djali dhe të afërmit e tij kishin marrë një letër kërcënuese nga një grup talebanësh, të cilët gjithashtu kërkuan një pjesë ‘parave’ që Messi u kishte dërguar. Kur familja u kthye në fshatin e tyre, makthi filloi përsëri, njerëzit besonin se ata ishin kthyer me plotë para të dhuruara nga Messi. Kërcënimet e rrëmbimit filluan të shfaqen kundër djalit, i cili duhej të jetonte për një kohë në Kabul, 300 kilometra larg shtëpisë së tij.

Murtaza e la shkollën, miqtë dhe familjen e tij për të jetuar me një xhaxhai në kryeqytetin afgan. Atje ai luante me kushërinjtë e tij, por ishte i kujdesshëm që të mos dilte, pasi figura e tij ishte e njohur në të gjithë vendin dhe legjenda e parave të Messit ishte bërë e famshme. Por disa sulme me bomba bënë që Murtaza të izolohej edhe më tepër. E tani me ardhjen e talebanëve, Murtaza ka më shumë frikë për jetën e tij dhe vazhdon të shpresojë se idhulli i tij mund ta ndihmojë.

Burimi:newsep/joq