Kryeministri shqiptar Edi Rama ka shkaktuar një skandal në bordin e avionit të Lufthansa gjatë valës së katërt të koronës.

Sipas medias gjermane De Spiegel, kreu i qeverisë refuzoi të mbante maskën në fillim të dhjetorit përpara nisjes së një avioni nga Frankfurt në Detroit, saqë ekuipazhi i kabinës duhej të thërriste kapitenin për ndihmë.

Megjithatë, duke qenë se ai gjithashtu nuk ishte në gjendje të bindte kreun e qeverisë shqiptare për detyrimin e përgjithshëm për të mbajtur një maskë FFP2 ose një maskë kirurgjikale në vend të një maskë pëlhure, kryeministri Edi Rama u shoqërua nga policia federale.

Vetëm pasi bindi një punonjës të Ministrisë së Jashtme Federale të thirrur me ngut në sallën e Senatorit, Rama më në fund pranoi të zbatonte rregulloret e parashikuara për të mbajtur maskën, si të gjithë pasagjerët e tjerë në bordin e Lufthansa.

Linja ajrore më pas e ricaktoi atë dhe delegacionin e tij prej dhjetë anëtarësh në një lidhje tjetër me Shtetet e Bashkuara.

U hoq një gjobë e mundshme për shkelje të detyrimit për të mbajtur maskë në bord.

Shefi i Lufthansa-s, Carsten Spohr, së fundmi e përmendi incidentin në një intervistë në Spiegel. Edhe pse shefi i linjës ajrore nuk e përmendi emrin e Ramës, ai theksoi se nuk kishte asnjë trajtim preferencial kur bëhej fjalë për detyrimin për të mbajtur maskë, as për një kryetar qeverie.