Detaje të reja kanë dalë rreth ngjarjes së sotme në Trieste ku pas një përplasje midis dy grupeve shqiptare dhe kosovare ku kanë mbetur të plagosur 8 persona njëri prej të cilëve është në gjendje të rëndë.

Sipas mediave italiane, ngjarja e sotme është një ‘lajre hesapesh’ midis disa shtetasve kosovar të një sherri të nisur muaj më parë, ku më 7 Korrik ndodhi një përplasje në sheshin Sansovino të Triestes, e cila nisi nga ngacmimi ndaj një femre të grupit tjetër.

Në sherrin e ndodhur më parë, përplasja kishte ndodhur me mjete rrethanore duke lënë 4 persona të plagosur.