SHBA- Apple zbuloi katër iPhone të rinj gjatë një ngjarjeje për shtyp të mërkurën, së bashku me tre orë të reja Apple, një AirPods Pro të përditësuar dhe një veçori që mund të shpëtojë jetë kur shërbimi celular nuk është i disponueshëm.

Ja një vështrim më i afërt:

iPhone 14 dhe iPhone 14 Plus : Adhuruesit e Apple tani mund të blejnë një iPhone me madhësi më të madhe pa paguar çmimin Pro. iPhone 14 i ri (6.1 inç) dhe iPhone 14 Plus (6.7 inç) kanë jetëgjatësi më të gjatë të baterisë, të njëjtin çip si modeli iPhone 13 Pro i vitit të kaluar (A15) dhe një sistem të ri kamerash, duke përfshirë një kamerë kryesore 12 MP me më të madhe piksele, një hapje më të shpejtë dhe sensorë të përmirësuar.

Karakteristika të tjera: aftësitë e fokusimit automatik të kamerës së përparme; një modalitet i ri veprimi që lejon përdoruesit të mbajnë video të qëndrueshme gjatë lëvizjes; dhe heqja e kartës fizike SIM, duke zgjedhur në vend të saj një kartë dixhitale “e-SIM”.

Kostoja: iPhone 14 fillon nga 799 dollarë dhe modeli më i madh iPhone 14 Plus fillon nga 899 dollarë. Ngjyrat: mesnatë, dritë yjesh, blu, vjollcë dhe e kuqe.

iPhone 14 Pro: Linja premium e iPhone e Apple ridizajnoi pikën polarizuese në favor të asaj në formë pilule. Brenda mban kamerën me thellësi të vërtetë dhe përfshin një veçori krejt të re që Apple po e quan “ishull dinamik”, për miniaplikacionet interaktive në ekranin tuaj të kyçjes dhe aksesin në kontrollet e muzikës, kohëmatësin dhe veçori të tjera. Modelet do të vijnë në katër ngjyra: e zezë hapësinore, argjend, ari dhe vjollcë e thellë.

AirPods Pro 2: Kufjet më të fundit me valë kanë një bateri më të qëndrueshme, kanë një buton në fund të kutisë që ju paralajmëron për vendndodhjen e tij dhe teknologji të përmirësuar dhe dinamike të anulimit të zhurmës. Kostoja: 249 dollarë; del në dyqane të premten.

Tre orë të reja Apple :

Apple Watch Ultra (799 dollarë): Ora inteligjente e nivelit të lartë është projektuar për entuziastët e ambienteve të jashtme. Mendoni: zhytës në det të thellë dhe triatletë. Ai përmban një ekran më të ndritshëm, është më rezistent ndaj ujit, vjen me një busull të avancuar dhe merr 60 orë kohë përdorimi.

Ndërkohë, Seria 8 – e cila fillon me 399 dollarë për modelin GPS dhe 499 dollarë për celularin – ngushton shëndetin e grave, me mjete të rinovuara të gjurmimit të ciklit të periudhës që mund të parashikojnë ovulimin. Mund të zbulojë gjithashtu kur një përdorues ka qenë në një aksident me makinë.

Apple Watch SE, i cili fillon nga 249 dollarë për modelet GPS dhe 299 dollarë për celularin, gjithashtu përmban teknologjinë e zbulimit të përplasjeve dhe është më i shpejtë se modeli i mëparshëm.

Lidhja satelitore: SOS emergjente nëpërmjet satelitit mund të jetë një shpëtim për njerëzit që kanë nevojë të komunikojnë kur janë jashtë rrjetit. Duke drejtuar një iPhone 14 drejt një sateliti në qiell, të cilin telefoni do të ndihmojë në gjetjen e tij, përdoruesit do të jenë në gjendje të dërgojnë dhe marrin informacione për të marrë ndihmë urgjente edhe nëse shërbimi celular nuk funksionon.