Misteri i madh i jetës jashtëtokësore ka qenë gjithmonë një nga ato të panjohurat e mëdha që kanë mbetur pezull, për të mos thënë më mirë, në mendjet e njerëzve gjatë gjithë historisë së njerëzimit.

Edhe pse nuk ka asnjë provë të besueshme (me sa dimë) se ka jetë inteligjente përtej Tokës, e vërteta është se fakti i thjeshtë i rritjes së kësaj mundësie mbetet sigurisht qesharak, duke pasur parasysh numrin e madh të galaktikave dhe planetëve në univers.

Ka shumë mundësi që të ketë jetë përtej njeriut dhe sot duket se sapo është hedhur një hap tjetër në favor të kësaj teorie, pasi një fotografi e një UFO-je, e fshehur prej 30 vitesh nga qeveria e SHBA, sapo ka dalë në dritë.

Çështja “Calvine” shpërthen kësisoji me UFO-n e zbuluar. Ky është emri që Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar i ka vënë këtij rasti të veçantë, kur më 4 gusht 1990, dy të rinj fotografuan në “Calvine”, 20 kilometra larg vendit ku punonin (një hotel skocez) një objekt fluturues të çuditshëm 30 metra e gjatë.

Shpejt dhe të frikësuar nga imazhi që po shihnin, të dy djemtë u fshehën dhe arritën të bënin gjashtë fotografi me aparatin e tyre, negativët e të cilave më vonë u dërguan në gazetën lokale “Daily Record”.

Menjëherë më pas, një punonjës i gazetës kontaktoi Ministrinë e Mbrojtjes për t’u marrë me rastin dhe qeveria e Mbretërisë së Bashkuar vendosi ta fshehë atë pasi sipas tyre “nuk përbënte ndonjë kërcënim”.

Sot, 30 vite më vonë, studiuesi David Clark ka arritur të marrë negativët nga Craig Linday (oficer shtypi në pension i Forcave Ajrore Mbretërore) dhe t’i zbulojë ato. Pamjet gjykojini vetë, por sigurisht, imazhi fton për reflektim.