Nuk e ka gëzuar as disa orë Lamborginin e tij luksoz.

Një norvegjez duke u kthyer në shtëpi nga Gjermania, pasi bleu një Lamborghini Huracan, u tundua të kontrollonte se çfarë mundësish ofron kjo makinë rrugore dhe ky nuk është një çmim i vogël.

Nuk i duhet shumë që Huracan të arrijë 236 km/orë, por as policia nuk ka nevojë të masë shpejtësinë e tij me radar.
Për t’i bërë gjërat më keq për shoferët në Danimarkë, sipas ligjit të ri, është bërë e mundur që policia të kapë një makinë në rast të shkeljeve të rënda të trafikut.

Kjo është pikërisht ajo që bëri policia në këtë rast, kështu që norvegjezi zotëronte një Lambo për vetëm disa orë, dhe ai i solli fat ndërsa ngiste 236 km/orë, makinë të cilin ai e kishte blerë 223 mijë dollarë.

Jes Falberg, një oficer policie në detyrë në policinë daneze të rajonit Jutlandit të Veriut, thotë se makina u ndalua 20 km para portit të trageteve të Hirtshals.

“Ishte pak e trishtuar të shikoje. Shoferi ishte në depresion. Një ligj i ri u prezantua në Danimarkë më 31 mars të këtij viti, i cili hap mundësinë që policia të kapë automjetet në lidhje me shkeljet serioze të trafikut” shpjegoi Falberg.
Ndërkohë, u sekuestruan disa automjete. Makinat mund të shiten, dhe të ardhurat nga shitja shkojnë në shtet.

Ekzistojnë disa kritere për drejtimin e një makine: Nëse ngisni mbi 200 km/orë pa marrë parasysh sa i shpejtë është kufiri i shpejtësisë.
Nëse jeni duke vozitur dy herë më shpejt se kufiri i shpejtësisë dhe shpejtësia është më e lartë se 100 km/orë.
Për më tepër, rregulla të veçanta zbatohen nëse drejtimi i rrezikshëm çon në vdekjen ose plagosjen e dikujt.