GJERMANI – Një superkompjuter ka vlerësuar shanset e secilës nga ekipet përfaqësuese për të fituar Kampionatin Evropian në Gjermani këtë verë, me Anglinë që shihet si favorite.

Pavarësisht nga ndeshjet e marsit, që ishin me rezultatet jo të favorshme, sipas superkompjuterit të OCB Scores, Anglia është favorite për të fituar Euro 2024.

Tre Luanët kanë një shans prej 34.4 për qind për ta fituar turneun. Duke përdorur të dhëna historike, shanse dhe modele të parashikuara, si dhe faktorë të tillë si paraqitjet e mëparshme të turneut, Anglia është menduar të fitojë një turne të parë për meshkuj që nga viti 1966.

Ndërkohë, Franca është favoritja e dytë, pasi ka një shans prej 28.3 për qind për të fituar Euro 2024. Ndërkohë, Gjermania mikpritëse është e treta me 13.5 për qind mundësi për të ngritur trofeun lartë.

Kampioni aktual, Italia, kanë vetëm 0.8 për qind shanse për të mbajtur mbetur sërish kampion. Belgjika, Holanda, Spanja dhe Portugalia janë gjithashtu ndër favoritët për të fituar trofeun.