‘Zbërthehet’ Davide Pecorelli dhe i tregon të gjitha. Për median italiane “La Nazione” ai ka rrëfyer për muajt e zhdukjes në Shqipëri, si inskenoi vdekjen në Pukë brenda makinës të djegur dhe udhëtimin me varkë në ishullin Montecristo.

Pecorelli treogn bisedën me priftin shqiptar, duke u shprehur se pikërisht ky i fundit i ka propozuar të inskenojë vdekjen dhe të kërkojë thesarin. Teksa flet për borxhet dhe thekson se “pandemia më shkatërroi”, ish-biznesmeni italian shprehet se nuk do ta zbulojë kurrë emrin e priftit shqiptar.

A kishit humbur gjithçka financiarisht? Situata ime ishte dramatike, unë futa në telashe edhe partnerin tim. Më vriste ndërgjegja për fëmijët e mi. Babai im më ka mësuar gjithmonë t’i paguaj të gjithë deri në qindarkën e fundit, por për fat të keq kriza e shkaktuar nga koronavirusi më shkatërroi.

Donit t’i jepnit fund? Kur u nisa për në Shqipëri, jo. Kam kërkuar një shans të fundit, fillimisht në Shkodër dhe Tiranë, duke u përpjekur të shes produkte flokësh dhe një makinë me vlerë 100 mijë euro, pastaj në Pukë.

Dhe çfarë bëtë? Kërkova një prift të famullisë për t’u rrëfyer, pasi kisha humbur shpresën. Prifti tha se mund të kishim qasje në një “kockë” të përbashkët.

Pra, ai ju propozoi që të inskenonit vrasjen? Po, dhe ai më ndihmoi. Por nuk është e vërtetë që ne morëm eshtrat e njeriut nga një varr. Makina duhej të ishte përplasur në shkëmb, por… ne dukeshim si Fantozzi dhe Filini. Nuk mund ta shtynim poshtë.

Emri i priftit? Nuk do ta zbuloj kurrë.

Ai tha se ishte në Medjugorje, por në fakt në Vlorë… Prifti më tha se mund të shkoja në një vend, ku askush nuk do të më kërkonte. Për 4 muaj qava.

Dhe Vlora? Eshtë e vërtetë, unë kam qenë atje, por që nga 7 maji. Çështja e thesarit ishte ngritur në komunitetin fetar. E dija se do të më duhej të përballesha 27 milje në detin e hapur në Giglio, pothuajse çmenduri, kështu që shkobva të përgatitem në Vlorë.

U ktheve në Itali më 12 shtator. Pse? Për thesarin. Mbërrita në Romë me autobusin e pelegrinëve. I mora paratë nga ATM -ja dhe shkova në Grosseto dhe më pas në Giglio. Të martën mora me qira gomonen e gomës dhe bëra udhëtimin për në Montecristo në zonën e parë të monedhës …

Duket si një histori për të fshehur më shumë. A është kështu? Absolutisht jo. Më është dashur të merrem me njerëz të besueshëm, ata kanë studiuar këtë operacion për 50 vjet.

Shqipëria mund të marrë masa kundër jush për krimet e kryera. I shqetesuar? Po

Po tani? Unë përpiqem të rifilloj jetën normale mes vështirësive të shumta që padyshim i gjeta kur u ktheva. Nuk do të jem më sipërmarrës përsëri në Itali. Po mendoj për një shoqatë për të mbështetur kategorinë.

Por me çfarë parash? Karabinierët gjetën çelësat e garazhit që kam marrë me qira në Porto Santo Stefano për të mbajtur thesarin. Ata kanë të gjitha videot dhe hartat e kontabilitetit. Unë kërkova ekspertin e numizmatikës. Ai tha” është e pabesueshme ajo që gjetët “. Më 23 shtator kishim një takim në një hotel në Arezzo. Por ata më kapën.

Dhe me atë thesar të pakapshëm ilegal që do të kishte bërë? Unë kisha një takim me një blerës ari në Firence.

Pra, sipas historisë së tij, diçka ende mungon … Ditën që më morën, unë shkova ta merrja. Karabinierët më panë në Cala Maestra, bëra sikur kisha mbaruar benzinë.

Bazuar në këtë zbulim, çfarë keni ndërmend të bëni tani? Jam i bindur se më në fund do të gjej qetësi për jetën time dhe për familjen time.

A keni lidhje me trafikun e drogës Shqipëri-Itali? Absolutisht jo. Ata që më njohin mirë e dinë se çfarë kam bërë në të kaluarën kundër përdorimit të drogës. Unë i kundërshtoj me forcë ata që hipotezuan këtë skenar.