Një tjetër mozaik është zbuluar gjatë gërmimeve që po zhvillohen në kantierin e hapur për ndërtimin e shkollës “Gjergj Kastrioti” në Durrës, aty ku një muaj më parë u zbulua mozaikut floreal i shekulli i I të erës sonë.
Arkeologët thonë se mozaiku i përket pishinës së një vile të shekullit të I-rë ku ndër të tjera ka dhe zbukurime që i përkasin kësaj vile.

Pak ditë më parë në këtë vend , me rifillimin e gërmimeve dolën në drite gjetje të rëndësishme si rifiniturat e veshjeve të brendshme të vilës, pllaka me dekoracione të Mesdheut, veçanërisht në Pompei, të cilat datonin të periudhave para dhe pas lindjes së Krishtit.