Një zjarr ka shpërthyer në një sipërfaqe me pyje në Gur të Zi Njësia Administrative Labinot Mal në Elbasan.

Si pasojë e erës zjarri është përhapur me shpejtësi.

Në vendngjarje ajnë nisur 2 mjete zjarrfikëse e 12 zjarrfikës. Por depërtimi deri në vatër i zjarrfikseve është i vështirë për shkak të terrenit të thyer malor.

Për këtë arsye po punohet me pompa krahu dhe mjete të tjera të fikjes me krah.

Gjithashtu edhe policia ndodhet në vendin e ngjarjes dhe po punon për të identifikuar dhe kapur autorët.

Dyshohet që zjarri të jetë i qëllimshëm.