Një në 3 persona ka presion të lartë të gjakut (32% e të rriturve) dhe vetëm 54% e tyre e kanë nën kontroll këtë problem.

Dhe ky problem mund ta “ngrejë kokën” krejt papritur, prandaj është e rëndësishme t’i njihni këto sekrete – pikat e akupresionit – për të ulur tensionin e gjakut.

Tensioni i lartë i gjakut, së bashku me parehatinë që e shoqëron, mund t’ju vënë në rrezik edhe ndaj sëmundjeve të zemrës dhe goditjeve në tru.

Po, çfarë duhet të bëjmë kur nuk ndihemi mirë dhe asgjë nuk na bën efekt? Ua zbulojmë tani:

LV 3

Pika midis gishtit të madh të këmbës dhe gishtit të dytë quhet Liver 3 (LV 3) dhe nuk duhet të neglizhohet në trajtimet e hipertensionit.

Ushtroni presion për një minutë për të ndihmuar trupin tuaj me një sërë problemesh që nga presioni i gjakut tek dhimbjet menstruale dhe ankthi.

Në përgjithësi, këmbët tuaja kanë një sërë pikash presioni, të cilat, kur masazhohen, mund të sjellin një përmirësim të madh për shëndetin tuaj.

Ll 4

LI 4 (Large Intestine 4) është një pikë lehtësisht e arritshme në dorën tuaj. Ju mund të ushtroni presion me gishtin e dorës tuaj për një kohë të caktuar ose ta trajtoni atë me një lëvizje pulsuese.

Stimulimi i këtij vendi trajton dhimbjet kronike dhe rrit imunitetin, së bashku me lehtësimin e presionit të lartë të gjakut.

PC 6

PC 6 (Pericardium 6 ose “Porta e Brendshme”) është një pikë presioni në parakrahun tuaj të brendshëm. Për ta gjetur atë, shkoni rreth 3 gisht gjerësi nga dora juaj për sipër dhe synoni për zonën në mes.

Ndihmon zemrën tuaj dhe rregullon tensionin e gjakut duke rregulluar sistemin tuaj të qarkullimit të gjakut. Ajo gjithashtu mund të trajtojë të përzierat, dhimbjen e kokës dhe të përzierat gjatë udhëtimeve.

GB 20

GB 20 (Gallbladder 20 ose “Pellgu i fryrë”) janë në të vërtetë 2 pika në qafën tuaj në të dy anët e vertebrave dhe nën bazën e kafkës suaj. Për të “aktivizuar” këto pika, duhet të ushtroni presion mesatar për rreth një minutë në të njëjtën kohë.

Mbani duart tuaja njëtrajtshëm dhe mos përfshini ndonjë lëvizje tjetër. Kur ta bëni këtë, përdorni gishtat e tu. Kjo gjithashtu mund të lirojë tensionin e qafës dhe të trajtojë ethet dhe problemet e syve.

GV 20

GV 20 (Governing Vessel 20 ose “Njëqind Konvergjencat”) është një pikë presioni në majë të kokës. Ju mund ta gjeni në mes të kokës duke imagjinuar një vijë që shkon nga veshi në vesh.

Ju mund ta masazhoni ose ta shtypni këtë pikë për të ulur tensionin e gjakut, për të trajtuar marramendjen ose thjesht për t’u ndjerë më i çlodhur.

Mjetet e shërimit të presionit të gjakut

Së bashku me të gjitha veprimet e shpejta, ka edhe gjëra të tjera që mund të bëni për të marrë nën kontroll tensionin tuaj të gjakut në mënyrë natyrale.

– Fuqia e ecjes në këmbë jo vetëm që e bën zemrën tuaj të “punojë”, por gjithashtu liron endorfinen, e cila ndikon në gjendjen tuaj të përgjithshme të shëndetit.

– Dieta DASH (qasjet dietike për të ndaluar hipertensionin) përfshin shumë fruta dhe perime. Gjithashtu sugjeroni që ju të shmangni ushqimet e përpunuara, ushqimet me yndyrna të ngopura dhe produktet e qumështit yndyror dhe produktet e mishit.

– 3 mëkatet vdekjeprurëse të presionit të lartë të gjakut janë nikotina, alkooli dhe stresi. Të gjitha këto ushtrojnë presion të panevojshëm në sistemin tuaj të zemrës dhe të enëve të gjakut dhe rrisin rrezikun për të pasur një goditje në tru apo sulm në zemër.

– Shkëmbeni kripën me erëzat! Rritja e konsumit të kripës e bën trupin tuaj të mbajë lëngje të tepërta dhe rezulton në një kulm të presionit të gjakut. Mund të humbni edhe kalcium shtesë nëpërmjet urinimit të shpeshtë të shkaktuar nga mbajtja e lëngjeve.

Duke ulur konsumimin tuaj të kripës, ju nuk do ta humbni atë kalcium shtesë dhe ju do t’i ndihmoni kockat tuaja të qëndrojnë të forta. Provoni të përdorni erëza dhe bimë për ta bërë më të shijshëm ushqimin tuaj në vend.