Virgjëria është një tabu dhe vazhdon ende në ditët e sotme të mbetet e tillë në Shqipëri.

Së fundmi ka qenë gjinekologia, Meza Keta, e cila ka treguar eksperiencën e saj me një adoleshente që bënte seks oral dhe anal që të ruante virgjërinë e saj.

Gjithashtu mjekja u ka bërë thirrje prindërve që të komunikojnë me fëmijët e tyre sa i përket edukimit seksual.

Por mjekja apelon prindërit për një komunikim më të mirë me fëmijët e tyre sa i përket edukimit seksual.