RUSI- Gjykata Ndërkombëtare Penale (ICC) ka lëshuar urdhër arresti për presidentin Vladimir Putin dhe komisioneren presidenciale të Rusisë për të drejtat e fëmijëve, Maria Alekseyevna Lvova-Belova. Në një deklaratë, ICC tha se ka baza të forta për të besuar se lideri rus mbart përgjegjësi penale për krimin e luftës të dëbimit të paligjshëm të popullsisë (fëmijëve) dhe atë të transferimit të paligjshëm të popullsisë (fëmijëve) nga zonat e pushtuara të Ukrainës në Federatën Ruse, në territorin e pushtuar ukrainas, shkruan The Guardian.