Home Bota Anglia kërkon 1000 shoferë taksie me rrogë 5000 paund në muaj. Ja...

Anglia kërkon 1000 shoferë taksie me rrogë 5000 paund në muaj. Ja kush e bën ofertën e parezistueshme!

Addison Lee, kompania më e madhe e taksive në Londër dëshiron të punësojë 1000 shoferë, pasi kërkesa për rrugë u rrit me 40% nga gushti në shtator. Addison Lee ofron 5.000 £ ( rreth 6,000 euro ) për katër javë pune në një përpjekje për marrë në punë sa më shumë shoferë.

Paga e garantuar është e vlefshme vetëm për muajin e parë dhe kërkon që shoferët të bëjnë të paktën 140 udhëtime , tha kompania. Paketa përfshin, ndër të tjera edhe leje me pagesë.

Brexit ka krijuar boshllëqe serioze në tregun e punës në Britani të Madhe dhe fusha e transportit është ajo që ka marrë goditje të madhe. Mungesa e shoferëve të kamionëve ka çuar në një rritje të madhe në çmimet e karburantit.

Qeveria britanike ka vendosur të ofrojë një vizë të përkohshme për kasapët profesionistë , ndërsa po mendon të bëjë të njëjtën gjë edhe në sektorë të tjerë. Addison Lee do të punësojë 1.000 shoferë, pasi kërkesa për udhëtime është rritur me 40% nga gusht-shtator. Kompania pret që kërkesa të vazhdojë të rritet deri në Krishtlindje./Newsauto.gr