Një histori e pabesueshme nga lufta në Ukrainë u bë virale! Newsbomb.gr raporton se një ushtar rus ka shitur tankun që drejtonte për 10 mijë dollarë.

Sipas Ministrisë së Punëve të Brendshme të Ukrainës, një burrë i quajtur Misha, kontaktoi zyrtarët dhe u ofroi atyre t’u shisnin tankun që zotëronte. Viktor Andrusiv, një pjesëtar i Forcave të Armatosura të Ukrainës, theksoi se oferta e Mishës iu përcoll Ministrisë së Mbrojtjes dhe u bë një takim me ushtarin rus. Sipas Daily Sabah, takimi u bë dhe rusi dorëzoi tankun e tij për 10,000 dollarë.

“Siç na tha, mbeti vetëm me tankun teksa u larguan shokët. Ai na tha se nuk shihte asnjë arsye për të luftuar. Ai nuk mund të kthehej në shtëpi sepse do të vritej nëse i binte të fikët. Misha mori 10,000 dollarë dhe të drejtën për të aplikuar për shtetësi. “Ai po mbahet në kushte të favorshme”, tha Andrusiv në Facebook.

Yuri Gusev, CEO i kompanisë shtetërore të pajisjeve ushtarake, theksoi se 1 milion dollarë do t’i paguhen çdo rus që do të dorëzonte një avion luftarak dhe 500,000 dollarë për një helikopter.