Një gjyqtare futbolli në Portugali, të shtunën ka hyrë në histori. Ajo ka përdorur ‘armën e re’ që kanë gjyqtarët, kartonin e bardhë.

Jemi mësuar që prej vitit 1970 të shohim vetëm dy kartonë, atë të verdhin dhe të kuqin. Megjithatë gjatë ndeshjes Benfica-Sporting për femra në Portugali, u përdor për herë të parë në futbollin profesionist kartoni i bardhë. Të gjithë kuq e panë u befasuan dhe shumëkush nuk e kuptoi.

Gjyqtarja vendosi që ta jepte kartonin e bardhë për stafet mjekësore të të dyja ekipeve, të cilët asistuar një lojtare që nuk ndihej mirë. Ky veprim bëri që gjyqtarja të jepte kartonin e bardhë në shenjë vlerësimi të sportivitetit të tyre stasfeve mjekësore.

Mos harroni se kartoni e bardhë është një burim pedagogjik, që synon të lavdërojë sjelljen korrekte etike, njëlloj ‘fair-play’ të praktikuar nga sportiestët, trajnerët, menaxherët, agjentët publikë dhe të tjerë njerëz pranë sportit.

Kjo bëri që tifozët të shpërthenin në duartrokitje në stadiumin “Da Luz”.