BRITANI E MADHE- Një 11-vjeçar nga Leeds ka arritur rezultatin më të lartë të mundshëm në një test Mensa, duke mposhtur Albert Einstein dhe Stephen Hawking. 11-vjeçari Yusuf Shah regjistroi 162, maksimumi për një person nën 18 vjeç.

Thuhet se Hawking ka arritur 160 dhe Einstein, i cili ndonëse nuk e mori kurrë zyrtarisht testin, besohet se ka arritur të njëjtën gjë.

Jusufi deklaroi se shokët e tij në shkollë i thonë gjithmonë se ai është shumë i zgjuar. Për të festuar arritjen e tij, Jusufi shkoi në Nando për një vakt me prindërit e tij dhe dy vëllezërit më të vegjël, Zaki dhe Khalid.

Jusufi shënoi në një përqindëshin më të lartë të njerëzve dhe nuk u tremb kur e gjeti veten duke bërë testin në një dhomë plot me të rritur.

Jusuf tha: “Të gjithë në shkollë mendojnë se jam shumë i zgjuar dhe gjithmonë kam dashur të di nëse isha në dy për qind të njerëzve që kalojnë testin. Ndihem e veçantë që kam një letër që vërteton aftësitë e mia”.

Ai shpreson të studiojë matematikë në Kembrixh ose Oksford dhe tha se i pëlqen të bëjë gjithçka që e stimulon mendjen e tij.

Ai filloi të luante me kubikët e Rubikut në janar, pasi e pa një në shtëpinë e një shoku dhe në fund të muajit, ai mundi të zgjidhte me lehtësi kubat e të gjitha vështirësive.

Nëna e tij Sana tha e emocionuar: “Isha shumë krenare. Ai është personi i parë në familje që i është nënshtruar testit Mensa. Në fakt isha edhe pak i shqetësuar – ai shkonte gjithmonë në një dhomë plot me fëmijë për të bërë teste. Menduam se mund të ndikohej nga të rriturit. Por ai bëri shkëlqyeshëm. Unë ende i them atij: “Babai yt është akoma më i zgjuar se ti”. Ne i marrim të gjitha me qetësi. Edhe nëse je i talentuar, duhet të jesh punëtori më i vështirë”.

Vëllai i tij më i vogël Khalid, 8 vjeç, gjithashtu shpreson të marrë testin Mensa kur të rritet./Burimi: Nypost