Ilaçet

Shumica e ilaçeve duhet të mbahen në temperaturën e dhomës. Nxehtësia në makinë nuk ka gjasa t’i bëjë ilaçet drejtpërdrejt të dëmshme, por mund t’i bëjë ato më pak efektive.

Krem kundër diellit

Përbërësit aktivë në krem ??kundër diellit shpërbëhen në temperatura të larta. Lënia e këtyre produkteve në makinë në vapë zvogëlon efektivitetin e tyre. Përveç kësaj, nxehtësia mund të shkaktojë një shpërthim që mund të bëjë rrëmujë në makinë.

Shishet e ujit

Studimet kanë lidhur BPA dhe ftalatet, kimikate që gjenden në shishet plastike të ujit, me gjendje dhe sëmundje të ndryshme shëndetësore. Qëndrimi i këtyre shisheve për një kohë të gjatë në diell dhe ngrohja e tyre mund të bëjë që këto kimikate të vendosen në ujë. Përveç kësaj, nëse shishja qëndron në automjet për disa kohë, në të mund të shfaqen edhe mikroorganizma.

Vajza KUJDES! Me këta 7 tipe djemsh duhet të mendoheni dy herë para se të lidheni!

Fallxhoret dinë gjithçka? Ja arsyet shkencore pse parashikimet e letrave apo filxhanit janë të pavërteta

A mendoni edhe ju kështu? Ja cilën shenjë urren shenja jote e horoskopit!
Çanta e dorës

Lënia e çantës ose portofolit tuaj e bën makinën tuaj një objektiv për hajdutët, edhe nëse i keni mbyllur dyert ose keni nxjerrë sende me vlerë nga çanta juaj.

Vera

Nëse shishja nxehet shumë, kjo ndikon në shijen dhe lëngu mund të rrjedhë rreth tapës ose të shtyhet jashtë, duke e prishur verën.

Kanaçe

Në etiketë, theksohet se kanaçet nuk duhet t’i ruani në temperatura të caktuara. Ndërsa temperatura e produktit rritet, rritet edhe presioni i brendshëm. Në raste të rralla nxehtësia në makinë mund të bëhet aq intensive sa që aerosoli të shpërthejë, veçanërisht nëse e lini në rrezet e diellit direkte.

Buzëkuqi

Buzëkuqi juaj i preferuar nuk ka shumë mundësi të ‘mbijetojë’ në temperaturat e larta të verës.

Syzet

Mos i lini syzet në makinë, sidomos nëse bëhet fjalë në një vend ku bien rrezet e diellit. Nxehtësia mund të shtrembërojë kornizat plastike.