Rusët në Mretërinë e Bashkuar i janë bashkuar protestuesve ukrainas në sheshin Trafalgar për të kritikuar “turpin” dhe “makthin” e pushtimit.

Sipas BBC, mijëra rusë u mblodhën në pikën historike të Londrës të dielën për të protestuar kundër padrejtësive që po i bëhen popullit Ukrainas. Disa protestues e përshkruajtën si një padrejtësi këtë ngjarje pasi të dy vendet kishin lidhje “shumë të ngushta” me njëri-tjetrin dhe gjithashtu theksuan se nuk ishte populli rus ai që e deshi këtë luftë.

Maria një protestuese nga ukraina së bashku me bashkëshortin e sajn nga rusia shpreh se ndihen të shkatërruar dhe të turpëruar nuk kjo situatë në të cileën ndodhen. Andrei nga Shën Petersburg një tjetër protestues gjithashtu shpreh se të dalësh në protestë është më ë pakta që ai mund të bëjë. Ai përshkroi se si miqtë e tij në Rusi nuk ishin në gjendje të dilnin në rrugë për të protestuar sepse ligji rus do I qonte në burg nëse ata dilnin të protestonin

“Është një gjë e çmendur që po ndodh tani dhe është si një makth. Duhet të ndalet sa më shpejt që të jetë e mundur. Është e vështirë të protestosh në Rusi, sepse ka një luftë brenda së cilës synohet kundër qytetarëve të saj,” tha ai.