Presidenti kinez Xi Jinping është kyç në përpjekjet diplomatike për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë, shkruan “Deutsche Welle”, raporton ‘Vijesti‘. Kjo është deklaruar nga politologu Christian Hake.

Në një intervistë për televizionin gjerman ARD, Hake tha se përpjekjet për t’i dhënë fund luftës duhet të ndodhin drejtpërdrejt midis Rusisë dhe Ukrainës, “në nivelin e luftëtarëve në terren”, por Europa, Shtetet e Bashkuara dhe Gjermania duhet patjetër të kërkojnë një kanal për bisedime me Jiping.