Humb jetën deputeti britanik David Amess. Deputeti konservator Sir David Amess është go di tur me th i kë në zyrën e tij lokale në një qark pranë Londrës gjatë një takimi elektoral me votuesit në Kishën Metodiste Belfairs në Leigh-on-Sea, në jug të Essex.

Sipas mediave britanike Amess po merr mjekim në vendin e ngjarjes. Ndërkohë menjëherë pas ngjarjes autoritetet bëjnë me dije se autori është ndaluar. Ish -udhëheqësi i partisë Sir Iain Duncan Smith tha se ai ishte “duke u lutur për një shërim të plotë”.

Ai tha në Twitter:

“Mendimet e mia janë me David Amess MP dhe familjen e tij në këtë kohë të tmerrshme. Lutja për një shërim të plotë pas këtij lajmi të tmerrshëm, tronditës. Kjo sjellje e zemëruar dhe e dhunshme nuk mund të tolerohet në politikë apo në asnjë mënyrë tjetër të jetës …”