Prindërit dhe bashkëshorti i një vajze ku janë publikuar vetëm inicialet e saj H.K.G. që u detyrua të martohej në moshën 6-vjeçare janë dënuar me 16 deri në 30 vite burg.

Historia e vajzës tashmë 25-vjeçare ngjalli zemërim në Turqi në fund të vitit 2022, kur një gazetar publikoi pjesë të padisë së saj kundër prindërve dhe bashkëshortit të saj. Për shkak të reagimit publik, autoritetet lëshuan një urdhër arresti për babain e viktimës, i cili ishte kreu i një vëllazërie të shquar myslimane.

Urdhëresat janë lëshuar edhe ndaj të pandehurve të tjerë të cilët kanë qenë në arrati deri në zbardhjen e rastit. Sipas aktakuzës, të pandehurit iu kursyen një ndjekje penale fillestare kur një mjek që e ekzaminoi vajzën kur ajo ishte 14-vjeçe u raportoi autoriteteve se e mitura ishte abuzuar seksualisht.

Ligji në Turqi thotë se të miturit mund të martohen në moshën 16-vjeçare me vendim gjykate, ose në moshën 17-vjeçare me pëlqimin e prindërve. Vajza ishte martuar me një martesë fetare, e cila nuk ka asnjë efekt juridik në Turqi. Organizatat për mbrojtjen e të drejtave të grave, të cilat morën pjesë në gjyq, denoncuan paligjshmëritë e vëllazërive fetare.