“Merita e madhe shkon për vaksinat, të cilat na lejuan të jetojmë një vit 2022 normale”. Kështu u shpreh mjeku dhe specialisti i sëmundjeve infektive Matteo Bassetti.

Sipas mediave italiane, teksa prezantonte librin e tij “Bota është e mikrobeve”, ai ka dhënë një mesazh për vaksinat.

Bassetti u ndal edhe tek efektet anësore të vaksinave, duke kujtuar se “të gjitha barnat kanë të njëjtat efekte”. Madjai shtoi se paracetamoli ka më shumë efekte anësore se sa vaksinat.