Një foshnjë në Jordani ka ndërruar jetë, pasi nëna e harroi atë brenda një makine në një parkingun e një spitali në zonën Rusaifa.

Ajo nuk e mbante mend atë deri orë më vonë, vetëm për të gjetur se ajo kishte vdekur nga mbytja për shkak të neglizhencës së nënës së saj.

Mediat lokale deklaruan, rezultatet e autopsisë në Spitalin Prince Faisal në Rusaifa dhe zbuluan se shkaku i vdekjes ishte për shkak të refluksit të qumështit të foshnjave që e bëri atë të mbytej.

Autopsia u krye me urdhër të prokurorit publik të Rusaifa, ku u formua një komitet mjekësor nën kryesinë e Dr. Ahmed Bani Hani dhe anëtarësinë e Dr. Alaa Al-Tusi dhe doktor Ibrahim Habash, ndërsa arsyet e vdekjes së foshnjës ishin për shkak të qumështit, pra refluksit të vjellave.

Trupi i foshnjës iu dorëzua familjes për varrim. Ndërkohë, media theksoi se shërbimet e sigurisë kishin hapur një hetim për vdekjen e një fëmije.

Raportet paraprake sugjerojnë që nëna e foshnjës e harroi për një periudhë të gjatë në automjet në vend që ta fuste në çerdhen e institucionit.