BRITANI- Një astrolog i famshëm i quajtur Nostradamus, dikur bëri një profeci për fundin e botës në lidhje me atë që do të ndodhte me familjen mbretërore të Britanisë pasi Mbretëresha të ndahej nga jeta. Mbretëresha Elizabeth II, monarkja më jetëgjatë në Mbretërinë e Bashkuar, vdiq të enjten në Kalanë Balmoral në Skoci, pasi mbretëroi për 70 vite.

Një ditë pas vdekjes së trishtuar të Madhërisë së Saj, parashikimi i Nostradamusit është rishfaqur dhe profecia duket të jetë e tmerrshme pasi mbreti Charles III mori fronin. Në veprat e shkruara të Nostradamusit, Century 8 Quatrain 97, botuar në 1555, astrologu i famshëm foli për ndryshimin e “fuqive të mëdha” dhe “Mbretërisë që nuk rritet më”, raporton mast.al.

Një postim i shpërndarë në forumin e konspiracionit mbi sekretin e lartë shkruhej kohët e fundit: “Në fund të luftës, fuqitë e mëdha ndryshojnë. Pranë bregut lindin tre fëmijë të bukur. Shkatërrim për njerëzit kur të jenë në moshë. Për të ndryshuar vendin Mbretëria dhe mos e shihni më të rritet”.

Si të interpretohet parashikimi i Nostradamus?

Fëmijët, sipas ekspertëve, janë nipërit e Mbretëreshës Elizabeth II dhe Princit Philip, princat William, Harry dhe Princesha Beatrice. Konflikti do të ishte Lufta e Malvinas e vitit 1982 midis Argjentinës dhe Mbretërisë së Bashkuar. Çuditërisht, Princesha Diana e Uellsit lindi William, të parëlindurin e saj, shtatë ditë pas përfundimit të luftës.

Bregdeti mund t’i referohet Oqeanit Atlantik, i cili rrethon Mbretërinë e Bashkuar dhe është një pjesë thelbësore e identitetit britanik si një komb ishull, ose lumit Thames, i cili përshkon Londrën.

Si rezultat, profecia do të shërbente si një paralajmërim se monarkia britanike do të ishte e destinuar të përfundonte pas vdekjes së mbretëreshës dhe, rastësisht, si një shije që mbreti i ri Charles III nuk do të mbretëronte për shumë gjatë për shkak të moshës së tij të shtyrë, ndërsa pasardhësi i tij Princi William mund ta kthejë kombin në një republikë për herë të dytë në historinë e tij.

Kush ishte Nostradamus dhe çfarë parashikoi ai për vitin 2022?

Emri i plotë i astrologut francez të shekullit të 16-të Nostradamus ishte Michel de Nostredame. Ndjekësit e tij besojnë se ai parashikoi me saktësi ngritjen e Adolf Hitlerit, fillimin e Luftës së Dytë Botërore dhe Zjarrin e Madh të Londrës në 1666.

Nostradamus gjithashtu, gjoja parashikoi bombardimet në Hiroshima dhe Nagasaki në 1945, kur ai shkroi: “Brenda dy qyteteve do të ketë fatkeqësi, të ngjashme me të cilat nuk janë parë kurrë”. Skeptikët mendojnë se shkrimet e errëta të figurës mitike janë shumë të mjegullta për t’u marrë seriozisht si parashikime të së ardhmes.

Ai parashikoi një tronditje të botës për vitin 2022, së bashku me tërmetet, një rënie meteori, fillimin e një lufte të re botërore dhe largimin e një mbretëreshe, të cilat të gjitha do të shkaktonin paqëndrueshmëri dhe luftë për pushtet në mbarë botën.

Nostradamus parashikoi me saktësi zjarrin që shkatërroi Katedralen Notre Dame në Paris në 2019 dhe se fluturimi komercial në hapësirë ​​do të bëhej realitet në vitin 2020, një ide që ndoqi biznesi Space X.